Sony presenteert Xperia 5 Plus waarschijnlijk op 24 februari

Wouter Nijsen
15 januari 2020, 16:51
2 min leestijd
Sony presenteert Xperia 5 Plus waarschijnlijk op 24 februari

Sony komt waarschijnlijk op 24 februari met een nieuw vlaggenschip, de Xperia 5 Plus. De fabrikant heeft uitnodigingen verstuurd voor een presentatie op Mobile World Congress 2020, dat volgende maand plaatsvindt in Barcelona.

Lees verder na de advertentie.

Sony Xperia 5 Plus presentatie tijdens MWC

De uitnodiging van Sony is gedeeld door website GSMArena en laat zien dat op 24 februari waarschijnlijk nieuwe smartphones worden getoond. Sony grijpt het Mobile World Congress al jaren aan om zijn nieuwste toestellen te presenteren, en dat is dit jaar waarschijnlijk niet anders. Vorig jaar werd onder meer de Xperia 1 gepresenteerd, dit keer verwachten we de Xperia 5 Plus.

sony xperia 5 plus presentatie

Het bedrijf maakt ook een livestream beschikbaar, zodat iedereen de presentatie kan volgen. Naast de Xperia 5 Plus komt de fabrikant mogelijk ook met een aantal goedkopere toestellen, in de vorm van opvolgers voor de Xperia 10, Xperia 10 Plus en Xperia L3. Hier is echter nog niets over bekend, dus het is nog eventjes afwachten.

Dit weten we over de Sony Xperia 5 Plus

De Sony Xperia 5 Plus, het vermeende nieuwe vlaggenschip, is al wel gelekt. Zo zijn renders van de Xperia 5 Plus verschenen, die laten zien dat de smartphone een vergelijkbaar ontwerp heeft als zijn voorganger. Net als de Xperia 5 (en Xperia 1) heeft het toestel waarschijnlijk een langgerekt scherm met een beeldverhouding van 21 bij 9. Het zou gaan om een 6,6 inch-oled-display met dunne randen.

Verder lijkt de Xperia 5 Plus te beschikken over een drievoudige camera achterop en een nieuwe Time of Flight-sensor. Aan de voorkant zou een enkele 8 megapixel-selfiecamera aanwezig zijn. Aan de zijkant zit opnieuw een fysieke vingerafdrukscanner en de verwachting is dat de telefoon op Android 10 draait. Opvallend is dat de Xperia 5 Plus weer een koptelefoonaansluiting zou hebben; die ontbreekt juist bij de Xperia 5 en 1.

Tip: Blijf op de hoogte van al het Sony-nieuws door de Android Planet-app te downloaden, of schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Volg laatste nieuws over Sony

Bron: GSMArena
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu