De Samsung Galaxy S21 FE nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

Sony bevestigt Android 12 voor deze twee Xperia-smartphones

Bram Lettenmeijer
15 maart 2022, 11:06
2 min leestijd
Sony bevestigt Android 12 voor deze twee Xperia-smartphones

Heb jij een middenklasser-smartphone van Sony? Misschien krijgt jouw toestel dan eindelijk de langverwachte update naar Android 12.

Lees verder na de advertentie.

Sony Xperia 10 II en Xperia 10 III krijgen Android 12

Sony was de afgelopen weken druk bezig met het uitrollen van zijn Android 12-update naar verschillende smartphones. De Japanse fabrikant voegt nu twee toestellen aan het Android 12-lijstje toe: de Xperia 10 II en Xperia 10 III. Wanneer de update precies beschikbaar is, blijft onduidelijk. Sony zegt echter dat “de update er spoedig aankomt”.

De Xperia 10 II en Xperia 10 III zijn beide middenklasser-smartphones. Ze krijgen daarom minder snel grote Android-updates. Android 12 brengt allerlei handige features naar de smartphones. Denk hierbij aan een gloednieuw ontwerp en een grotere focus op privacy. De software is nu al een tijdje uit – Android 13 is zelfs al in bèta. Sony komt dus wel een beetje laat, maar beter laat dan nooit.

Lees ook: Android 13 Developer Preview 1: dit is de eerste testversie

Sony Xperia 5 III

Een aantal van Sony’s vlaggenschepen, waaronder de Xperia 1 III en 5 III, hebben de Android 12-update al een tijdje binnen. Of de Xperia 10 II en 10 III na Android 12 nog een andere update krijgen, vragen wij ons af. Sony ondersteunt zijn middenklasser-toestellen doorgaans niet langer dan twee tot drie jaar.

Hoe weet je wanneer de update beschikbaar is?

Omdat Sony nog geen exacte releasedatum voor de update bekendmaakt, weten we niet precies wanneer jij de update kunt installeren. Het is handig om zo nu en dan even te checken of Android 12 al voor jouw toestel beschikbaar is. Pak daarvoor je toestel erbij en open de instellingen, ga naar het software-tabblad en check of je de update kunt downloaden.

Het updaten gaat via een zogenaamde ota-update, oftewel over the air. Je kunt de update dus gratis via je smartphone installeren – je hebt hier geen computer voor nodig. Gebruik daarvoor een wifi-verbinding, want het gaat om behoorlijk grote bestanden. Het zou zonde zijn als je in één klap door je bundel heen bent. Zorg er ook voor dat je toestel aan de oplader hangt, zodat hij niet uitvalt.

Ben je benieuwd naar onze ervaringen met de Sony Xperia 10 III? Lees dan hier onze uitgebreide Sony Xperia 10 III review.

Wil je altijd op de hoogte zijn van de laatste software-updates voor jouw toestel? Houd hiervoor de website in de gaten en schrijf je in voor de Android Planet nieuwsbrief. Download natuurlijk ook even de Android Planet-app en volg ons via Instagram of Facebook.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Sony Xperia 10 II
Sony Xperia 10 II

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu