Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Sony Xperia Android 4.0 Ice Cream Sandwich-updates enkele weken uitgesteld

Redactie
30 maart 2012, 18:17
1 min leestijd
Sony Xperia Android 4.0 Ice Cream Sandwich-updates enkele weken uitgesteld
Sony Xperia Android 4.0 Ice Cream Sandwich-update enkele weken uitgesteld

Sony heeft aangegeven dat de Android 4.0 update voor haar Xperia-apparaten nog enkele weken op zich zal laten wachten. De eerste updates zouden eind maart/begin april de deur uit moeten gaan, nu is dat midden april geworden. De eerste telefoons die een update zullen ontvangen zijn de Xperia Arc S, de Xperia Neo V en de Xperia Ray. Het uitrollen van de update zal zo’n vier tot zes weken gaan duren. Daarna volgt de tweede grote uitrol rond eind mei/begin juni. De Sony Xperia S zal pas Android 4.0 Ice Cream Sandwich krijgen na juni 2012.

Vanaf eind mei/begin juni kunnen de Xperia Arc, Xperia PLAY, Xperia Neo, Xperia Mini, Xperia Mini Pro, Xperia Pro, Xperia Active en Sony Ericsson Live with Walkman een update verwachten. Sony kiest ervoor om de update niet via de lucht te verspreiden. Ook krijgen gebruikers geen notificaties als een update beschikbaar is. Sony wil graag dat gebruikers een bewuste keuze makken om te upgraden naar Ice Cream Sandwich en daarom moeten ze er dus wat moeite voor doen en hun toestel bedraad met hun computer verbinden.

Lees verder na de advertentie.

Sony heeft al wel een bètaversie van Ice Cream Sandwich voor de Xperia PLAY vrijgegeven. Deze is echter alleen geschikt voor ontwikkelaars. Zo is gebruik van Wi-Fi niet mogelijk en is de ondersteuning voor de Google-diensten uitgeschakeld. Ook moet je de bootloader unlocken om de ROM te kunnen draaien, waardoor het niet meer mogelijk is om de officiële update te installeren als deze beschikbaar komt.

Heeft dit artikel je geholpen?

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu