Sony trekt stekker uit Xperia Bèta Program van Marshmallow

Wouter Nijsen
15 juli 2016, 9:17
1 min leestijd
Sony trekt stekker uit Xperia Bèta Program van Marshmallow

Sony maakt bekend dat het stopt met het Xperia Bèta Program, dat begin dit jaar werd gelanceerd om Android 6.0 (Marshmallow) te testen.

Lees verder na de advertentie.

Xperia Bèta Program van Sony stopt

Dit betekent dat er geen updates meer worden uitgebracht voor het bètaprogramma. In februari werd het Xperia Bèta Program in Nederland beschikbaar, waar gebruikers met een Sony Xperia Z2, Xperia Z3 of Z3 Compact aan konden meedoen om Android 6.0 (Marshmallow) te testen. Het bètaprogramma werd erg positief ontvangen en veel testers gaven aan zo lang mogelijk gebruik te willen maken van de  software.

Inmiddels is de uitrol van Marshmallow voor de Xperia Z2, Z3 en Z3 Compact officieel gestart. De update brengt onder meer het handige Google Now on Tap, de optie om afzonderlijke app-permissies te beheren en de energiebesparende functie Doze.

Sony werkt momenteel waarschijnlijk aan een Android Nougat-update voor zijn populairste toestellen. Op de Xperia Z3, die vorig jaar werd uitgebracht, is het al mogelijk om de Developer Preview van Nougat te downloaden. Welke toestellen straks nog meer een update naar Android 7.0  krijgen, is nog niet bekend.

Lees het laatste nieuws over Sony

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Sony Xperia Z2
Sony Xperia Z2

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu