‘Sony Xperia C5 Ultra en Xperia M5 te zien op gelekte foto’s’

Wouter Nijsen
1 augustus 2015, 9:42
2 min leestijd
‘Sony Xperia C5 Ultra en Xperia M5 te zien op gelekte foto’s’

De nog onaangekondigde Sony Xperia C5 Ultra en Xperia M5 zijn in alle glorie op gelekte foto`s te zien. De toestellen worden waarschijnlijk binnenkort door Sony onthuld.

Lees verder na de advertentie.

Bekijk de Xperia C5 Ultra foto’s

De foto`s zijn afkomstig van het Russische  Hi-Tech.Mail.ru, dat de beelden inmiddels van hun website heeft verwijderd, al zijn ze nog wel  elders te vinden. Het meest interessante toestel dat op de foto`s te zien is, is de Xperia C5 Ultra. Dit is een nieuwe selfiesmartphone van Sony die naar verluidt beschikt over een 13 megapixel-camera aan zowel de voor- als achterzijde.

Wat direct opvalt aan de Xperia C5 Ultra is het vrijwel randloze scherm van het toestel. Hierbij gaat het om een display  met randen van slechts 0,8 millimeter. Dat ziet er niet alleen fraai uit, maar oogt ook redelijk uniek. Het scherm zou verder 6 inch groot zijn en een resolutie hebben van 1920 bij 1080 pixels.

Onder de motorkap bevindt zich waarschijnlijk een 1,7GHz octacore-processor van MediaTek, die wordt bijgestaan door 2GB werkgeheugen en 16GB aan uitbreidbaar opslagruimte. Volgens de bron heeft de batterij een capaciteit van 2930 mAh en kan het toestel overweg met nfc en twee simkaarten.

Sony Xperia M5

De Sony Xperia M5 lijkt op een afgeslankte versie van de Xperia Z3+, het huidige vlaggenschip van Sony. Het toestel is voorzien van het bekende OmbiBalance-design dat we kennen van veel andere Sony-toestellen. De M5 is volgens Hi-Tech.Mail 7,6 millimeter dik en beschikt volgens de bron over redelijke specificaties.

De smartphone zou aangedreven worden door een 2GHz octacore-processor met 3GB aan werkgeheugen en 16GB opslagruimte, dat uit te breiden is met een micro-sd-kaartje. Daarnaast wordt er gesproken over een 2600 mAh-accu en zou de smartphone beschikken over een IMX230-sensor. Met deze sensor kan de camera sneller scherpstellen, tot 5 keer zoomen en 4K-video’s schieten.

Naar verwachting wordt de Sony Xperia C5 Ultra aanstaande maandag officieel onthuld. Het is nog onduidelijk of dan ook de Xperia M5 wordt getoond. Ook weten we nog niet wanneer de toestellen verschijnen en wat ze gaan kosten.

Het laatste nieuws over Sony

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Sony Xperia C5 Ultra
Sony Xperia C5 Ultra

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu