‘Sony presenteert Xperia Compact-toestel in februari’

Colin Baak
2 december 2019, 13:04
2 min leestijd
‘Sony presenteert Xperia Compact-toestel in februari’

Een nieuw gerucht speculeert over de terugkeer van een Sony Xperia Compact-toestel. Het zou echter niet gaan om een high-end- smartphone, maar eentje in het middensegment.

Lees verder na de advertentie.

Sony Xperia Compact-toestel in februari

Sony komt volgens een nieuw gerucht met een nieuw Xperia Compact-toestel. De fabrikant zou het Mobile World Congress willen gebruiken als podium voor de presentatie. Dat evenement vindt eind februari 2020 plaats in Barcelona.

Het nieuwe toestel krijgt volgens de geruchten een behuizing van 138 bij 60 millimeter. Daarnaast zou er een scherm aanwezig zijn van 5,5 inch met een beeldverhouding van 21 bij 9. Deze langgerekte displays kennen we van de Xperia 1 en Xperia 5, de huidige toptoestellen van Sony. In onze Xperia 5 vs Sony Xperia 1-review lees je hier meer over.

sony xperia x compact review

De Samsung Galaxy S10e heeft een 5,8 inch-scherm en is één van de meest compacte high-end telefoons van dit moment. De afmetingen daarvan zijn 142,2 bij 69,9 millimeter. Het aankomende toestel van Sony zou door het langgerekte scherm met een iets kleinere diagonaal dus nog compacter worden.

Geen high-end processor

Het lijkt niet te gaan om een smartphone met high-end processor. Volgens bronnen kiest de fabrikant voor de Snapdragon 665-chip van Qualcomm, een processor voor het middensegment. Naast genoeg kracht voor apps als Facebook, YouTube of Netflix levert deze processor ook goede prestaties op accugebied.

Enkele jaren geleden bracht Sony nog Compact-toestellen uit voorzien van high-end hardware. Het ging daarbij om smartphones met dezelfde krachtige processor als hun grotere broer, maar met kleinere schermen. Daarbij leverde je wat in op schermgrootte en -resolutie. Die toestellen waren vrij populair, want veel mensen zochten een compact, maar krachtig toestel.

Opvolger van Xperia Z Ultra

Naast een compacte smartphone zou het bedrijf ook werken aan een groot toestel. Het apparaat krijgt volgens geruchten ook een beeldverhouding van 21 bij 9 en het scherm zou minimaal 7 inch groot zijn. Daardoor wordt gesproken over de opvolger van de Sony Xperia Z Ultra. Dat toestel kwam in 2013 op de markt, met een – voor die tijd – groot scherm van 6,4 inch.

Wil jij op de hoogte blijven van alle geruchten over nieuwe Sony-smartphones? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief of download de Android Planet-app.

Lees meer over Sony

Bronnen: SumahoInfo, (2)
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu