Spotgoedkope Sony Xperia E1 duikt op in Nederlandse webshops
Gijs Ettes

Sony Xperia E1 kopenSinds deze maand is de spotgoedkope en compacte Sony Xperia E1 verkrijgbaar in Nederland. De smartphone heeft een losse adviesprijs van 149 euro, al is de E1 bij diverse webshops goedkoper verkrijgbaar. Voor de relatief lage prijs krijg je 4 inch-scherm met een bescheiden resolutie van 800 bij 480 pixels, een 1,2GHz-dualcore-processor en 512MB aan werkgeheugen. Uit de doos draait de Xperia E1 op Android 4.3 (Jelly Bean), al staat een update naar KitKat in de planning. De specs van de smartphone zijn in ieder geval voldoende om de laatste Android-versie soepel te draaien.

Verder aan boord is 4GB aan opslagruimte dat tot 32GB is uit te breiden middels een micro-sd-kaartje. Aan de achterzijde zit een 3,15-megapixel-camera zonder led-flitser, maar met de mogelijkheid om panorama- en hdr-foto’s te schieten. Ook beschikt de camera over autofocus. Een frontcamera voor het voeren van videogesprekken ontbreekt helaas.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

De Xperia E1 heeft het bekende candybar-design dat we kennen van toestellen als de Xperia Z1, maar is uiteraard een stuk compacter en lichter. De smartphone meet 118 bij 62,4 bij 12 millimeter en weegt 120 gram. De 1700 mAh-accu staat garant voor een beltijd van circa 9 uur.

De beste Sony Xperia E1 aanbiedingen

De Sony Xperia E1 is goedkoop verkrijgbaar, zowel los als in combinatie met een abonnement. Check hieronder de beste aanbiedingen van dit moment.
[ad-block id=56 style=narrow]

Lees meer over Sony

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.