Sony Xperia E4 officieel: budgettoestel met groot scherm

Gijs Ettes
10 februari 2015, 13:33
1 min leestijd
Sony Xperia E4 officieel: budgettoestel met groot scherm

De Sony Xperia E3 krijgt op korte termijn een opvolger. Al eerder lekten specs van de Xperia E4 uit en vandaag heeft Sony het nieuwe budgetmodel officieel uit de doeken gedaan.

Lees verder na de advertentie.

Sony Xperia E4 foto’s en specs

sony xperia e4

De Xperia E4 is, net als zijn voorganger, een betaalbaar Android-toestel.  Volgens de laatste berichten is de smartphone voorzien van een prijskaartje van in ieder geval minder dan 200 dollar. De E3 kostte bij verschijning 169 euro, dus het lijkt aannemelijk dat Sony deze prijs ook voor de E4 hanteert.

Voor dat relatief lage bedrag krijg je een 5 inch-scherm met een resolutie van 960 bij 540 pixels en een toestel dat wordt aangedreven door een 1,3GHz quadcore-processor (MediaTek MT6582). Verder is er 1GB aan werkgeheugen en 8GB aan uitbreidbare opslagruimte aanwezig.

Ook beschikt de smartphone over twee camera’s. Aan de voorzijde is een 1,9 megapixel-camera voor selfies en videogesprekken te vinden. Aan de achterkant bevindt zich de hoofdcamera met flitser, die foto’s met een maximale resolutie van 5 megapixels schiet. Het toestel meet 118 bij 62,4 bij 12 millimeter en weegt 122 gram.

Net als zijn voorganger beschikt  de Xperia E4 over 4G-ondersteuning en een prima accuduur. Het toestel verschijnt in twee versies met dualsim- en singlesim-ondersteuning. Uit de doos draait de E4 op Android 4.4 (KitKat), al ligt een update naar Android 5.0 (Lollipop) in de lijn der verwachting.

Het laatste nieuws over Sony

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Sony Xperia E4
Sony Xperia E4

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu