Sony geeft smartphones mogelijk een nieuwe Android-skin
Wouter Nijsen

Sony gaat zijn Android-skin mogelijk een opfrisbeurt geven. Het bedrijf laat weten dat de ontwikkeling voor de Xperia Home-launcher, die al jaren op elke Sony-smartphone te vinden is, wordt gestopt.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Sony Xperia Home Launcher

De fabrikant meldt op Google+ dat er geen nieuwe features meer worden toegevoegd aan de Xperia Home-launcher, en er voorlopig alleen nog kleinere updates verschijnen. Die zijn er om bugs en andere foutjes op te lossen, maar het is onduidelijk hoe lang Sony de launcher nog zal ondersteunen. Uiteindelijk stopt de ondersteuning volledig en tegen die tijd kiest Sony waarschijnlijk voor een andere launcher op zijn telefoons.

Hoewel een Android-skin meer is dan alleen de launcher, bestaat de mogelijkheid dat Sony zijn software een nieuwe lik verf geeft. De skin van de fabrikant heeft veel weg van standaard Android, maar ziet er al jaren hetzelfde uit en bovendien Sony levert relatief veel eigen apps mee. Er wordt gespeculeerd dat het bedrijf kiest voor een ‘schonere’ aanpak in de vorm van een volledige kale Android-versie, of Android One. Sony heeft hier echter nog niets over uitgelaten.

Xperia XZ2 en XZ2 Compact

De meest recente telefoons die Sony uitbracht zijn de Xperia XZ2 en XZ2 Compact. De smartphones draaien op Android 8.0 (Oreo) met de Xperia Home-launcher. Mogelijk wordt de software met de volgende grote update, Android 9.0 (P) aangepast, al is hier nog niets over bekend. De toestellen zijn sinds begin dit jaar verkrijgbaar en beschikken over een Snapdragon 845-chip, 4/6GB RAM, 64GB opslag en een vernieuwd design. Het scherm meet respectievelijk 5,7 en 5 inch (2160 bij 1080 pixels) op respectievelijk de XZ2 en XZ2 Compact.

Meer weten? Check dan ook onze review van de Sony Xperia XZ2 en XZ2 Compact. Houd ons in de gaten via de website, nieuwsbrief of Android Planet-app voor al het nieuws over Sony-smartphones.

Het laatste nieuws over Sony

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.