Sony Xperia Pro-I officieel: alle focus op de camera’s

Colin Baak
26 oktober 2021, 9:20
2 min leestijd
Sony Xperia Pro-I officieel: alle focus op de camera’s

Sony heeft plots de Xperia Pro-I officieel gepresenteerd. Het toestel komt uit in een aantal selecte landen waaronder Nederland. De smartphone – met een camerasensor van 1 inch – ligt vanaf december in de winkels en kost 1799 euro.

Lees verder na de advertentie.

Sony Xperia Pro-I officieel: sensor van 1 inch

De Sony Xperia Pro-I is het nieuwe en duurste vlaggenschip van Sony. De meest opvallende functie is de camerasensor met een grootte van 1 inch. Deze gebruikt de fabrikant ook in de RX100 VII-camera, maar wel zijn er wat aanpassingen doorgevoerd. Zo is de resolutie van de foto’s van de smartphone wat verlaagd: 12 megapixel in plaats van 20 megapixel.

Sony Xperia Pro-I

Het grote voordeel van zo’n grote sensor? Hij vangt meer licht op, waardoor foto’s in mindere lichtomstandigheden een stuk beter moeten zijn. Er is een variabel diafragma aan boord van f/2.0 tot f/4.0. Filmen kan in een hoge 4K-resolutie met maximaal 120 frames per seconde.

De andere twee camera’s gebruik je om foto’s te maken in een wijdere hoek (12 megapixel) en voor twee keer optische zoom. Vooral de zoomsensor valt in het niets bij de huidige Sony Xperia 1 III en Sony Xperia 5 III: die kunnen veel verder zoomen zonder kwaliteitsverlies.

Er is ook een fysieke sluiterknop aanwezig om foto’s en video’s te maken. Daarnaast is er een knop aan boord, waaraan je zelf een bepaalde handeling kunt koppelen.

High-end hardware aan boord

Sony kiest voor de snelle Snapdragon 888-processor, bijgestaan door 12GB werkgeheugen. Standaard is er al 512GB opslagruimte aanwezig, maar dat kan ook nog worden uitgebreid. Ook een koptelefoonaansluiting is aan boord en de fabrikant levert een usb-c naar hdmi-kabeltje mee. Zo sluit je het toestel makkelijk aan op een externe monitor of televisie.

Het scherm is 6,5 inch groot en heeft een hoge 4K-resolutie van 3840 bij 1644 pixels. Het ververst maximaal 120 keer per seconde en heeft een langwerpige verhouding van 21:9. Daarnaast verkoopt Sony een extern schermpje van 3,5 inch. Deze kun je op de achterkant van het toestel klikken om makkelijk te zien wat je fotografeert.

Xperia PRO-I Official Product Video – THE Camera

Vanaf december in de winkel voor 1799 euro

De Xperia Pro-I komt ook naar Nederland en heeft een adviesprijs van 1799 euro. Daarmee is het toestel een stuk betaalbaarder dan de Sony Xperia Pro, die eerder werd uitgebracht in het buitenland en een adviesprijs had van 2499 euro.

Niks missen wat betreft nieuws over dit nieuwe toestel? Schrijf je dan even in voor onze nieuwsbrief en download natuurlijk de Android Planet-app. Ook zijn we natuurlijk te vinden op Facebook en Instagram.

Meer nieuws over Sony op Android Planet:

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Sony Xperia Pro-I
Sony Xperia Pro-I

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu