Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Sony Xperia S teruggetrokken uit Android Open Source Project

Redactie
9 november 2012, 13:50
1 min leestijd

De Sony Xperia S is teruggetrokken uit het Android Open Source Project (AOSP) en wordt niet langer officieel door Google ondersteund. Dat meldt Sony op het developerblog. De Sony Xperia S kreeg drie maanden geleden als een experiment ondersteuning van Google’s AOSP, dat momenteel onder leiding van Jean-Baptiste Quéru staat. Door deze ondersteuning zou de Xperia S een officieel Nexus-toestel worden dat Vanilla Android – Android zoals Google het graag ziet – kan draaien en snel de nieuwste Android-updates zou ontvangen. Het was een mogelijk startschot van een reeks aan Nexus-toestellen die niet door Google zijn ontwikkeld, maar wel Vanilla Android draaien. Die droom spat helaas uiteen, want de chipfabrikanten van Sony willen de binaries (geëncodeerde computerbestanden) niet vrijgegeven.

Dat de AOSP-ondersteuning voor de Xperia S ophoudt, is niet Google’s of Sony’s schuld. Dat ligt helemaal aan de chipfabrikanten waar Sony mee werkt, die liever hun hun technologieën geheim willen houden. Het project is op dit moment naar de sociale codewebsite Github verplaatst, waar iedereen het project kan bekijken om er van te leren en aan het project kan bijdragen. Dit heeft Sony beslist nadat de community graag verder wilde gaan met het project, en Sony gaat proberen alle benodigde bestanden vrij te geven om zo de community te helpen met de ontwikkeling van het project. Dat is een nobel streven, hoewel ze ook voor een groot gedeelte afhankelijk blijven van de documentatie van de fabrikanten.

Lees verder na de advertentie.

Op dit moment is het doel van het Github-project om Android 4.2 op de Xperia S werkend te krijgen en met die basis verder te gaan. Onderstaande video laat Vanilla Android op de Xperia S zien.

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=2UnydjgfonA
Heeft dit artikel je geholpen?
Sony Xperia S
Sony Xperia S

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu