Sony Xperia Sola ook met handschoenen te bedienen (video)

Redactie
13 maart 2012, 19:02
2 min leestijd
Sony Xperia Sola ook met handschoenen te bedienen (video)
Sony-Xperia-Sola

Sony heeft met de Sony Xperia Sola een toestel gemaakt met een bijzonder touchscreen, die je kunt bedienen door je vinger boven het scherm te bewegen. Het middenklasse toestel heeft wat unieke eigenschappen, waardoor de Xperia Sola interessant wordt voor een brede groep gebruikers – vooral als je in koude gebieden woont zoals Alaska of Scandinavië. Je kunt de Xperia Sola namelijk ook met handschoenen bedienen. Een video laat zien dat de Sola ook werkt met niet-geleidende materialen.

Tijdens het Droidcon-evenement in Berlijn werd onderstaande video gemaakt, die het aantoont. Sony kondigde de Sola deze week aan, nadat er al vanaf het begin van het jaar over was gespeculeerd. De Sony Xperia Sola MT27i is het vierde toestel in Sony’s line-up van dit jaar en stond eerder bekend onder de codenaam Pepper. Grootste bijzonderheid is het floating touch-scherm, waarbij je kunt internetten door je vinger boven het scherm te laten zweven. Je hoeft het scherm dus niet aan te raken. Zodra er een link is gevonden, kun je deze markeren met je vinger en aanklikken. De technologie staat ook open voor appontwikkelaars.

Lees verder na de advertentie.

De Sony Xperia Sola heeft nog meer te bieden, zoals een 1GHz dual-core processor. Android 2.3 valt misschien wat tegen, maar er is al een update naar Android 4.0 Ice Cream Sandwich beloofd. Met een 3,7 inch touchscreen met Mobile Bravia Engine (voor betere beeldkwaliteit) en NFC-technologie heeft de Sola een paar functies die je nog niet bij alle andere merken vindt. Sony levert ‘Xperia Smart Tags’ mee bij het toestel. Dit zijn NFC-chips die je in huis en in de auto kunt neerleggen, waarbij je er vervolgens acties aan kunt koppelen. Leg je een Smart Tag op je nachtkastje, dan kun je zorgen dat je toestel automatisch in vliegtuigstand gaat of een wekker instelt zodra je de Solo naast je bed neerlegt.

sony-xperia-sola-nfc-tags

De Sony Xperia Sola heeft een 5-megapixelcamera met een snelle opstarttijd van 1 seconde. Je kunt met de camera ook HD-video’s maken. Entertainment is belangrijk op de Xperia-toestellen en ook hier. xLoud-technologie zorgt bijvoorbeeld voor een goede geluidskwaliteit uit de stereospeakers.

Verkrijgbaarheid en prijs Sony Xperia Sola

Geïnteresseerd? De Sony Xperia Sola komt eind 2e kwartaal 2012 op de markt in de kleuren zwart, wit en rood. Je krijgt er twee Xperia Smart Tags bij. De losse adviesverkoopprijs is 319 euro, maar met een abonnement ben je natuurlijk veel goedkoper uit.

Heeft dit artikel je geholpen?

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu