De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Android 8.0-update beschikbaar voor Xperia X en X Compact

Thomas Haenen
5 februari 2018, 11:14
1 min leestijd
Android 8.0-update beschikbaar voor Xperia X en X Compact

Sony is begonnen met de uitrol van Android 8.0 (Oreo) voor de Xperia X en Xperia X Compact. Beide smartphones zijn inmiddels alweer bijna twee jaar oud, wat het vrij uniek maakt dat ze nog een update ontvangen.

Lees verder na de advertentie.

Sony Xperia X Android Oreo-update beschikbaar

De update, met versienummer 34.3.A.0.252, wordt geleidelijk wereldwijd uitgerold. Dat betekent dat het enkele dagen tot weken duurt voordat deze beschikbaar is voor jouw smartphone. Je krijgt automatisch een notificatie zodra deze beschikbaar is voor jouw smartphone. Handmatig controleren op de beschikbaarheid kan door bij de instellingen naar ‘Software-update’ te gaan.

Sony Xperia X Android Oreo-update

Houd er wel rekening mee dat de update ruim 1,2GB groot is. Het is dus aan te raden deze enkel over een wifi-verbinding te downloaden. Doe je dat niet, dan ben je waarschijnlijk erg snel door je mobiele databundel heen.

Sony is één van de weinige fabrikanten die al zijn high-end smartphones twee jaar lang van Android-updates voorziet. De Xperia X en Xperia X Compact verschenen oorspronkelijk in het voorjaar van 2016. Destijds liepen ze nog op Android 6.0 Marshmallow, maar vorig jaar werd een update naar Android 7.0 (Nougat) vrijgegeven.

Dit brengt Android 8.0

Met de update voegt Sony enkele kleine verbeteringen toe, zoals een nieuwe look voor notificaties en de menubalk en een verbeterde camera-app. Ook introduceert Android 8.0 (Oreo) een picture-in-picture-modus voor het kijken van video. Verder is het accuverbruik op standby teruggedrongen met de nieuwe ‘background limits’ van Android. Dezelfde software loopt al langer op de Xperia XZ1 en Xperia XZ1 Compact, de nieuwere versies van beide smartphones.

Na installatie zijn beide toestellen bovendien voorzien van de Android-beveiligingsupdate van januari 2018. Daarmee ben je beschermd tegen alle bekende kwetsbaarheden in het besturingssysteem.

Lees het laatste nieuws over Sony

Bron: XperiaBlog
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu