Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Sony rolt Android 8.0 (Oreo) uit naar Xperia XA1-toestellen

Wouter Nijsen
16 maart 2018, 20:11
1 min leestijd
Sony rolt Android 8.0 (Oreo) uit naar Xperia XA1-toestellen

Sony heeft een Android 8.0-update uitgebracht voor de Xperia XA1, Xperia XA1 Ultra en Xperia XA1 Plus, drie betaalbare toestellen die vorig jaar verschenen. De update brengt verschillende nieuwe features en een recente beveiligingspatch.

Xperia XA1 Android Oreo-update nu beschikbaar

Sony werkte zijn high-end smartphones al bij naar Android Oreo en geeft nu ook een aantal goedkopere toestellen een update. Het gaat om de Xperia XA1, XA1 Ultra en XA1 Plus, die in 2017 werden uitgebracht met Android 7.0 (Nougat). Dat meldt XperiaBlog. Voor die telefoons wordt Oreo uitgerold, dat onder meer Google Play Protect, Autofill en notificatiestipjes bevat. Sony werkt de toestellen ook bij naar de beveiligingsupdate van februari. De update weegt zo’n 900MB en is binnenkort ook voor gebruikers in de Benelux beschikbaar.

De Sony Xperia XA1, XA1 Plus en XA1 Ultra beschikken over vergelijkbare hardware en wijken vooral in schermformaat van elkaar af. De XA1 heeft een 5 inch-hd-scherm (1280 bij 720 pixels), terwijl de XA1 Plus en Ultra het met een full-hd-display van respectievelijk 5,5 en 6 inch doen. Onder de motorkap van de toestellen zit een MediaTek Helio P20-chip met een octacore-processor, 3 of 4GB RAM en 32GB aan opslagruimte. Foto’s maken ze met de 23 megapixel-camera aan de achterkant. In onze Sony Xperia XA1 review lees je meer over het goedkoopste toestel van de drie.

→ Weten wanneer jouw toestel wordt bijgewerkt? Check het Android 8.0 update-overzicht!

Lees het laatste nieuws over Sony

Bron: XperiaBlog
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Sony Xperia XA1
Sony Xperia XA1

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu