Midrange Sony Xperia XA1 nu te koop voor 279 euro

De Sony Xperia XA1 is vanaf vandaag verkrijgbaar in Nederland. De middenklasser is per direct te koop bij verschillende winkels voor 279 euro.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Sony Xperia XA1 release

De Sony Xperia XA1 werd in februari aangekondigd op het Mobile World Congress, en is vanaf vandaag te koop in ons land. Het toestel is een betaalbare middenklasser, die voor zijn prijs beschikt over redelijke hardware. Sony heeft het scherm laten doorlopen aan de randen, waardoor het lijkt alsof het toestel een naadloos scherm heeft. De Xperia XA1 is per direct te koop bij diverse webwinkels, waaronder Belsimpel. De adviesprijs bedraagt 279 euro.

Sony Xperia XA1 release

De Xperia XA1 moet concurreren met andere midrange smartphones, zoals de Huawei P10 Lite en de Galaxy A3 (2017). Hieronder hebben we de belangrijkste specificaties van het toestel voor je op een rijtje gezet.

  • 5 inch-scherm met resolutie van 1280 bij 720 pixels
  • 23 megapixel-camera achterop, 8 megapixel-camera voorop
  • Loopt op Android 7.0 (Nougat)
  • MediaTek Helio P20-chipset met 3GB werkgeheugen
  • 32GB aan uitbreidbare opslagruimte

De Xperia XA1 werd tijdens het MWC niet in zijn eentje aangekondigd, want ook de Xperia XA1 Ultra werd gepresenteerd. Beide toestellen hebben verder nagenoeg dezelfde specificaties, maar de XA1 Ultra is uitgerust met een scherm van maar liefst 6 inch. Daar staat tegenover dat de Ultra wel zo’n honderd euro duurder is dan de XA1.

Naast midrange smartphones kondigde Sony ook nog een aantal high-end toestellen aan tijdens het Mobile World Congress. De Xperia XZs is een verbeterde uitgave van de Xperia XZ en voorzien van een camera die met 960 frames per seconde slowmotionvideo’s kan vastleggen. De Xperia XZ Premium kan dat ook en heeft ook een 4K-scherm en de vlotte Snapdragon 835-chip.

Lees het laatste nieuws over Sony

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.