Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Sony presenteert Xperia XA2, XA2 Ultra en Xperia L2 met vernieuwd design

Thomas Haenen
8 januari 2018, 10:00
2 min leestijd
Sony presenteert Xperia XA2, XA2 Ultra en Xperia L2 met vernieuwd design

Sony trapt 2018 af door de allereerste nieuwe Android-smartphones van 2018 te presenteren. Met de Xperia XA2, Xperia XA2 Ultra en Xperia L2 zet het bedrijf drie midrange toestellen neer.

Lees verder na de advertentie.

Sony Xperia XA2 officieel onthuld

De Xperia XA2 en XA2 Ultra zijn vanaf maart te koop, terwijl de Xperia L2 in januari al in Nederland verschijnt. Het gaat om drie midrange toestellen, met prijzen tussen de 250 en 450 euro. Ondanks de lagere prijs heeft Sony toch nog enkele verrassingen in petto. Zo introduceert het met de Xperia XA2 en de Xperia XA2 Ultra een vernieuwd design. Ten opzichte van de Xperia XA1 uit 2017 zijn de randen boven en onder het beeld een stuk kleiner gemaakt. Het scherm loopt bovendien door tot aan de zijkanten. Voor het eerst plaatst Sony ook de vingerafdrukscanner achterop. Voorheen zat die verwerkt in de powerknop op de zijkant.

Ondanks een relatief groot 5,2 inch-scherm is de Xperia XA2 toch nog aardig handzaam. Het apparaat heeft een Snapdragon 630-chip, 3GB werkgeheugen en 32GB opslagruimte. Achterop vind je een 23 megapixel-camera die in 4K en met slowmotion kan filmen, voorop zit een 8 megapixel-camera met groothoeklens. Beide Xperia XA2-toestellen lopen op Android 8.0, waarmee Sony één van de eerste bedrijven is in deze prijsklasse met de nieuwe software.

XA2 Ultra: groter scherm, meer camera’s

De Xperia XA2 Ultra heeft een iets groter scherm van 6 inch, en daardoor tevens een grotere accu. Voorop zit een dubbele selfiecamera: eentje van 16 megapixel, eentje van 8 megapixel. Met de tweede lens schiet je extra brede selfies, bijvoorbeeld als je groepsfoto’s maakt. Deze variant beschikt bovendien over 4GB werkgeheugen. De overige specificaties zijn gelijk.

De Sony Xperia XA2 heeft een adviesprijs van 349 euro, de Xperia XA2 Ultra gaat 429 euro kosten. Daarmee zijn het aantrekkelijke alternatieven voor andere midrange smartphones zoals de onlangs aangekondigde Samsung Galaxy A8. Die is qua hardware vergelijkbaar, maar wel een stuk prijziger: 499 euro. De Sony-toestellen zijn straks in verschillende kleuren verkrijgbaar, waaronder zwart en zilver.

Sony Xperia L2: instapmodel met prima camera’s

Met een adviesprijs van 249 euro is de Xperia L2 vooralsnog de goedkoopste smartphone in het Sony-assortiment. Het toestel heeft geen randloos scherm, maar is wel voorzien van een vingerafdrukscanner achterop. Wel is het het 5,5 inch-scherm aardig groot en heeft het een hd-resolutie van 1280 bij 720 pixels.

Met 32GB opslagruimte ingebouwd ben je ook op dit gebied goed voorzien. Achterop zit een 13 megapixel-camera, voorop een 8 megapixel-camera. Wel is het toestel minder krachtig, en uitgerust met een MT6737T-chip van MediaTek met vier cores en 3GB werkgeheugen. Ook loopt de L2 helaas nog op Android 7.1. Het is onbekend of en wanneer het toestel een update naar Android Oreo ontvangt.

Lees het laatste nieuws over Sony

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Sony Xperia L2
Sony Xperia L2

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu