‘Foto’s Xperia XA2 Ultra tonen dubbele camera en grote schermranden’

Thomas Haenen
3 januari 2018, 12:45
1 min leestijd
‘Foto’s Xperia XA2 Ultra tonen dubbele camera en grote schermranden’

De eerste beelden van de Sony Xperia XA2 Ultra zijn uitgelekt. Die suggereren slechts een kleine upgrade in het design ten opzichte van het vorige model.

Lees verder na de advertentie.

Uitgelekte Sony Xperia XA2 Ultra foto’s

Eind vorig jaar dook de Sony Xperia XA2 Ultra al op bij een keuringsinstantie in Maleisië, wat suggereert dat de smartphone spoedig verkrijgbaar is. Nu zijn de eerste foto’s van het toestel online opgedoken. Sony’s nieuwste smartphone wordt mogelijk volgende week al gepresenteerd op de CES in Las Vegas, een grote jaarlijkse technologiebeurs.

Op de foto’s springt vooral de dubbele selfiecamera in het oog. De Xperia XA2 Ultra zou één van de eerste smartphones zijn met een extra selfiecamera voorop. Het is waarschijnlijk een 15 of 16 megapixel-camera. Waar de extra lens voor wordt ingezet, is nog onbekend. Selfies zijn al langer een belangrijk onderdeel van de Xperia XA-serie. Zo beschikte de oorspronkelijke Xperia XA1 Ultra al over een led-flitser voor de frontcamera.

Aan het design lijkt Sony verder nauwelijks gesleuteld te hebben. De XA2 Ultra heeft grote gelijkenissen met zijn voorganger. Zo heeft de voorkant grote randen boven en onder het scherm. Sony is zowat de enige grote Android-fabrikant zonder een randloze smartphone. Ook het design van de XA2 Ultra oogt daardoor licht verouderd. Achterop is de camera naar het midden verplaatst, en steekt deze ogenschijnlijk een heel klein beetje uit. Daaronder zit ook de vingerafdrukscanner.

Xperia XA2 Ultra specificaties

Eerder uitgelekte specificaties suggereren een midrange smartphone met hele redelijke hardware. Onder de motorkap zit een Snapdragon 630-chip met 4GB RAM en 64GB opslagruimte. Het toestel loopt waarschijnlijk op Android 8.0 (Oreo). De Xperia XA1 Ultra had bij zijn release een adviesprijs van 400 euro. De verwachting is dat de XA2 Ultra ook zo’n 300 tot 400 euro kost.

Lees het laatste nieuws over Sony

Bron: XperiaBlog
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Sony Xperia XA2
Sony Xperia XA2

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu