‘Gelekte renders van Sony Xperia XA3 tonen uniek display’

Rens Blom
6 februari 2019, 16:27
2 min leestijd
‘Gelekte renders van Sony Xperia XA3 tonen uniek display’

Sony lijkt te werken aan de Xperia XA3, een smartphone met een opvallend langgerekt display. Het scherm heeft een verhouding van 21 bij 9, wat veel langer is dan de 18 bij 9- en 19 bij 9-schermen van andere telefoons. Het toestel wordt vermoedelijk eind deze maand onthuld.

Sony Xperia XA3 scherm: dit moet je weten

Er gaan al maanden geruchten rond over de Sony Xperia XA3. Sony zou de smartphone begin januari op de CES onthullen, maar deed dat niet. De XA3 wordt nu op het MWC verwacht, ‘s werelds grootste telecombeurs die op 24 februari van start gaat in Barcelona. Tientallen persrenders van de telefoon liggen nu op straat, met dank aan WinFuture.

Het meest opvallende kenmerk van de Xperia XA3 is het langgerekte scherm, dat volgens diverse bronnen een 21 bij 9-verhouding heeft. Dat is bijzonder omdat smartphones jarenlang een 16 bij 9-scherm hadden, en nog niet zo lang geleden zijn overgestapt op 18 bij 9 en 19 bij 9. Deze displays zijn langer, waardoor er meer tekst op het scherm past. Bij het afspelen van video zijn er echter zwarte randen zichtbaar. Een 21 bij 9-display is nog een stukje langer en kan dus nog meer inhoud weergeven.

Het langwerpige scherm maakt de XA3 echter fysiek ook groter, wat versterkt wordt door de vrij forse balk boven het display. Een notch of cameragat in het scherm is daarom niet nodig. Volgens de geruchten meet het scherm 5,9 inch en bedraagt de resolutie 2560 bij 1080 pixels (full-hd).

WinFuture stipt aan dat het niet duidelijk is of de smartphone op de plaatjes de XA3 is, of de grotere en krachtigere XA3 Plus. Het zou in ieder geval niet gaan om de Xperia XZ4, die ook een 21 bij 9-display krijgt.

Lees ook: mogelijke specificaties van de Xperia XZ4 gelekt

Specificaties van de XA3

De Sony Xperia XA3 zou draaien op een oudere Snapdragon 660-processor met 4GB werkgeheugen. Het opslaggeheugen weegt naar verluidt 64GB, te vergroten met een micro-sd-kaartje. Verder heeft de XA3 een dubbele camera achterop (23 en 8 megapixel) en een vingerafdrukscanner in de rechterzijkant. De smartphone krijgt een 3500 mAh-accu die oplaadt via een usb-c-aansluiting. Het is nog onduidelijk of de XA3 beschikt over een hoofdtelefooningang. Sony schrapte deze poort vorig jaar op zijn duurdere toestellen, maar zou hem terugbrengen op de nieuwe Xperia XZ4.

Sony heeft een persconferentie gepland op het MWC en kondigt dan waarschijnlijk de XA3, XA3 Plus en XZ4 aan. Android Planet is aanwezig op de beurs en zal uitgebreide hands-ons van de smartphones publiceren.

Lees het laatste nieuws over Sony

Bron: Winfuture
Bronnen afbeeldingen: Winfuture, Winfuture, Winfuture, Winfuture
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu