‘Gelekte renders tonen nieuw Sony-vlaggenschip met usb-c-poort’
Wouter Nijsen

Er zijn renders opgedoken van de Sony Xperia XR, een nieuw high-end toestel dat later dit jaar moet verschijnen. Het toestel zou een iets aangepast design en usb-c-poort hebben.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Update: de Xperia XR is officieel aangekondigd en heet de Sony Xperia XZ.

Dit zijn de Sony Xperia XR renders

Sony bracht dit jaar al verschillende smartphones uit in de nieuwe Xperia X-lijn. Zo verscheen de Xperia X, Xperia XA, Xperia XA Ultra en Xperia X Performance, en volgens de laatste geruchten introduceert Sony nog een nieuw toestel. Het gaat om de Xperia XR, een iets traditioneler vlaggenschip dat wel enkele vernieuwingen introduceert. Op gelekte renders, die zijn gepubliceerd door OnLeaks, is het toestel in volle glorie te zien.

De afbeeldingen tonen dat de Xperia XR een iets ander design heeft dan de andere Xperia X-toestellen, waarbij de dikke bezels en scherpe hoeken in het oog springen. Ook opvallend is de usb-c-poort aan de onderkant, waarmee de XR het eerste Sony-toestel zou zijn met deze aansluiting. Usb-c maakt een snellere doorvoer van stroom en data mogelijk, en zorgt er dus voor dat de Xperia XR snel kan opladen.

Volgens een eerder gerucht beschikt de telefoon over een 21 en 13 megapixel-camera aan respectievelijk de achter- en voorzijde. Beide camera’s zouden 4K-video’s kunnen maken; iets wat nog op geen enkele smartphone mogelijk is. Verder wordt gesproken over een Snapdragon 820-chip, 3GB RAM, 32GB aan uitbreidbare opslag en een 5,1 inch-full-hd-scherm. Het is aannemelijk dat de Xperia XR standaard draait op Android 6.0 (Marshmallow) met de bekende Sony-skin.

Sony organiseert tijdens technologiebeurs IFA, dat dit jaar van 2 tot 7 september in Berlijn plaatsvindt, een persevenement. Mogelijk wordt hier het nieuwe vlaggenschip uit de doeken gedaan. Het is nog onduidelijk wanneer de release plaatsvindt en wat de prijs wordt. Wil je meer weten over de huidige Xperia X-toestellen, check dan onze review van de Xperia X, Xperia XA en Xperia X Performance.

Lees het laatste nieuws over Sony

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.