Sony rolt Android 8.0 uit voor Xperia XZ Premium: dit is er nieuw

Thomas Haenen
23 oktober 2017, 12:12
2 min leestijd
Sony rolt Android 8.0 uit voor Xperia XZ Premium: dit is er nieuw

Sony is begonnen met de uitrol van Android 8.0 voor de Xperia XZ Premium. Daarmee is het één van de eerste Android-fabrikanten die de Oreo-update vrijgeeft.

Lees verder na de advertentie.

Sony Xperia XZ Premium Android Oreo-update beschikbaar

Bezitters van de Sony Xperia XZ Premium kunnen vanaf vandaag rekenen op een Android 8.0-update voor hun smartphone, zo laat het bedrijf weten. De update wordt geleidelijk wereldwijd uitgerold, waardoor het enkele dagen tot weken kan duren voor iedereen aan de beurt is. Je krijgt automatisch een notificatie zodra de software klaar staat voor jouw XZ Premium. Door bij de instellingen naar ‘Software-update’ te zoeken, controleer je handmatig naar de beschikbaarheid.

Android 8.1 officieel

De update is enkele honderden MB’s groot. Aangeraden wordt dan ook om deze alleen via een wifi-verbinding te downloaden, tenzij je over een grote databundel beschikt. Sony is, na Google zelf, de eerste grote fabrikant die Android Oreo uitrolt voor zijn smartphones. Wanneer andere recente Sony-toestellen zoals de Xperia XZ en de Xperia XA1 volgen is nog onbekend.

3D Creator, Predictive Capture en andere verbeteringen

Na installatie heb je de beschikking over de 3D Creator, een app waarmee je hoofden en objecten kunt inscannen met je smartphone. Vervolgens kun je die scan als avatar inzetten en delen op social media, of printen met een 3D-printer.

De ‘Predictive Capture’-optie in de camera-app, die meerdere foto’s maakt als er beweging wordt gedetecteerd, heeft nu ook glimlach ondersteuning. Als iemand lacht krijg je niet één, maar vier foto’s, waaronder enkele van vlak voor je op de cameraknop drukte. Met de autofocus burst-optie kun je tot slot 100 scherpe foto’s snel achter elkaar nemen.

Deze features zijn nu al te vinden op de Xperia XZ1 en Xperia XZ1 Compact, die sinds kort in Nederland te koop zijn. Sony introduceert ook nog enkele features die onderdeel zijn van Android Oreo, zoals een picture-in-picture-modus voor het kijken van video. Ook is het accuverbruik op standby teruggedrongen met de nieuwe ‘background limits’ van Android. Tot slot is de geluidskwaliteit verbeterd, zowel voor de dubbele speakers voorop als via draadloze koptelefoons.

→ Lees ook: dit zijn de 8 beste Android 8.0 (Oreo) verbeteringen

Lees het laatste nieuws over Sony

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Sony Xperia XZ Premium
Sony Xperia XZ Premium

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu