Sony Xperia XZ1 Compact prijsvraag: de winnaar is bekend!

Thomas Haenen
1 december 2017, 16:55
2 min leestijd
Sony Xperia XZ1 Compact prijsvraag: de winnaar is bekend!

In november gaf Android Planet in samenwerking met Sony een gloednieuwe Sony Xperia XZ1 Compact weg. We hebben inmiddels een winnaar gevonden!

Lees verder na de advertentie.

Sony Xperia XZ1 Compact winnaar bekend

Heb jij meegedaan aan onze Xperia XZ1 Compact prijsvraag? Je was niet de enige, want in de afgelopen weken ontvingen we duizenden inzendingen. Begrijpelijk, want in samenwerking met Sony mochten we een gloednieuwe smartphone weggeven. Je maakte kans op de handzame XZ1 Compact, één van de kleinste en krachtigste Android-smartphones die dit jaar verschenen is.

De prijs werd verloot onder iedereen die een tweetal vragen correct wist te beantwoorden. We wilden weten welke opties de Xperia XZ1 Compact-camera had (het correcte antwoord was ‘Alle bovenstaande opties’), en op welke versie van Android het toestel loopt (Android Oreo). Die vragen waren blijkbaar niet heel moeilijk, want een grote meerderheid wist ze beide correct te beantwoorden.

Daarom hebben we de winnaar volledig willekeurig geselecteerd uit de vele inzendingen. En die winnaar is… David Hoogewoud, uit Amsterdam! Inmiddels hebben we met David contact opgenomen, en ontvangt hij het toestel zo spoedig mogelijk thuis. Niet gewonnen? Niet getreurd. Blijf Android Planet checken voor meer winacties in de toekomst.

Sony Xperia XZ1 Compact winnen

Meer over de Sony Xperia XZ1 Compact

Dat je met een kleine behuizing ook grote kracht kan bieden, laat Sony’s Xperia XZ1 Compact goed zien. Met zijn 4,6 inch-scherm is het één van de kleinste Android-smartphones van 2017. De hardware is echter nagenoeg identiek aan de beste smartphones van het moment. Zo is er aan de binnenkant een Snapdragon 835-chip met 4GB werkgeheugen en 32GB opslag.

Achterop zit een 19 megapixel-camera. In de camera-app vind je verschillende slimme foefjes die je helpen met het maken van mooie foto’s. Zo detecteert de slimme Motion Eye-sensor bewegingen tijdens het schieten. Vervolgens maakt het toestel automatisch meerdere foto’s, waaronder een paar voor je op de knop drukt. Zo heb je elke beweging goed vastgelegd. Ook kun je met superslowmotion filmen op 960 frames per seconde: zo leg je elk detail van een kekke move vast.

Sony weet met de XZ1 Compact veel features te bieden die op de grotere smartphones ontbreken. Zo loopt het toestel al direct op Android 8.0 (Oreo). Daarmee heb je direct toegang tot de nieuwste Android-functies, zoals een fris uiterlijk voor alle emoji, meer controle over je notificaties en een langere accuduur op stand-by. Heb je liever een wat grotere smartphone van Sony, dan kun je ook voor de Xperia XZ1 of de Xperia XZ Premium kiezen. Die beschikken over nagenoeg dezelfde hardware en software.

Lees het laatste nieuws over Sony

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Sony Xperia XZ1 Compact
Sony Xperia XZ1 Compact

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu