Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

‘Eerste specs en foto’s Sony Xperia XZ1 verschijnen online’

Wouter Nijsen
16 augustus 2017, 11:25
2 min leestijd
‘Eerste specs en foto’s Sony Xperia XZ1 verschijnen online’

Er zijn enkele details verschenen van de Xperia XZ1, het vermeende nieuwe vlaggenschip van Sony. Ook zijn de eerste foto’s van het toestel opgedoken, waarop een bekend design te zien is.

Lees verder na de advertentie.

‘Xperia XZ1 specs gelekt’

Naar verluidt krijgt de Xperia XZ1, zoals het nieuwste Sony-toestel zou heten, een 5,2 inch-full-hd-scherm en Snapdragon 835-chip met 4GB RAM en 64GB aan opslagruimte. Opvallend is de 19 megapixel-camera, die ondersteuning biedt voor superslowmotion. De camera kan beelden schieten met 960 frames per seconden, een functie die we ook kennen van de recent verschenen Xperia XZ Premium. Verder heeft de XZ1 een 13 megapixel-frontcamera aan boord.

Zoals op de foto is te zien, zet Sony waarschijnlijk opnieuw in op het bekende OmniBalance-design, dat we kennen van veel andere Sony-toestellen. Dat is enigszins jammer, want Sony hanteert al jaren hetzelfde design bij haar vlaggenschepen. De smartphone ziet er niet per se slecht uit, maar oogt vrijwel identiek aan de Xperia XZ, XZs en Xperia XZ Premium. Bovendien hebben steeds meer vlaggenschepen een scherm met minimale bezels, maar Sony gaat vooralsnog niet in deze trend mee. Wat wel fijn is dat de Xperia XZ1 waarschijnlijk stof- en waterdicht is.

Meer over het nieuwe Sony-toestel

Naast de Xperia XZ1 zou Sony ook werken aan een compacte versie van het toestel, de Xperia XZ1 Compact. Vorige week verscheen de eerste informatie over het toestel, al zijn de specificaties nog onduidelijk. Bovendien is het nog maar de vraag of Sony überhaupt met een nieuw Compact-toestel komt, aangezien eerder dit jaar het nieuws verscheen dat Sony de Compact-lijn zou laten vallen.

Op 31 augustus, een dag voordat technologiebeurs IFA begint, organiseert Sony een evenement. Daar worden hoogstwaarschijnlijk de nieuwste toestellen van het bedrijf uit de doeken gedaan. Vorig jaar onthulde Sony tijdens IFA de Xperia X Compact en Xperia XZ.

Lees het laatste nieuws over Sony

Bron: Slashleaks
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Sony Xperia XZ1
Sony Xperia XZ1

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu