Sony brengt Android Pie-update uit voor Xperia XZ2 en XZ2 Compact

Thomas Haenen
12 oktober 2018, 14:55
2 min leestijd
Sony brengt Android Pie-update uit voor Xperia XZ2 en XZ2 Compact

Sony is begonnen met de uitrol van een Android Pie-update voor de Xperia XZ2 en XZ2 Compact. Daarmee is de fabrikant onder andere Samsung, Huawei en Motorola te snel af.

Lees verder na de advertentie.

Sony Xperia XZ2 Android Pie-update rolt uit

Android Pie voor de Sony’s wordt geleidelijk wereldwijd uitgerold, en zou ook al beschikbaar zijn bij een handvol Nederlandse gebruikers. Gebruikers van de Sony Xperia XZ2 en XZ2 Compact krijgen automatisch een notificatie zodra de Android Pie-update beschikbaar is voor hun smartphones. Desgewenst kun je ook handmatig checken door bij de instellingen naar ‘Software-update’ te zoeken.

Het kan enkele dagen tot weken duren voor de update overal beschikbaar is. Hou er rekening mee dat het installatiebestand ruim 1GB groot is, en dus het beste gedownload kan worden over een wifi-verbinding. Zo voorkom je dat je wel erg snel door je mobiele data heen gaat.

Verbeterde camera-app, slimmere accu

Sony Xperia XZ2 Android Pie-update

De update biedt vanuit Sony onder andere een verbeterde camera-app. Deze biedt met frisse icoontjes in één oogopslag een overzicht van alle features. Kies voor Google Lens, een foto met geluid, een panorama of de bokeh-modus. Ook omvat de update de beveiligingsupdate van oktober 2018. Daarmee zijn beide toestellen beschermd tegen alle op dit moment bekende kwetsbaarheden in Android.

Google introduceert met Android Pie onder andere verbeterde, rijkere notificaties. Ook kun je de menubalk onderaan in beeld vervangen met een nieuwe gebarenbediening. Dan swipe je bijvoorbeeld omhoog om naar je homescreen te gaan, in plaats van op een homeknop te drukken. Ook leunt Google op kunstmatige intelligentie, onder andere om de accuduur te verbeteren. AI wordt ook ingezet bij ‘adaptive brightness’, dat automatisch de helderheid slimmer aanpast aan jouw voorkeuren.

→ Lees de volledige Android 9.0 (Pie) review voor meer features

De Japanse fabrikant is er doorgaans snel bij, als het om updates gaat. Zo bracht Sony onlangs al de Xperia XZ3 uit, één van de eerste smartphones die direct bij de release op Android Pie draait. Als het om updates gaat waren alleen Google zelf, Nokia en OnePlus eerder. Andere grote namen als Samsung, Huawei, LG en Motorola rollen de nieuwe software op z’n vroegst eind dit jaar of begin 2019 uit.

Lees meer over de updates van Sony

Bron afbeelding: XperiaBlog
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Sony Xperia XZ2
Sony Xperia XZ2

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu