Sony onthult Xperia XZ2 en Xperia XZ2 Compact met vernieuwd design

Thomas Haenen
26 februari 2018, 8:45
3 min leestijd
Breaking
Sony onthult Xperia XZ2 en Xperia XZ2 Compact met vernieuwd design

Sony trapt het Mobile World Congress af met een tweetal nieuwe smartphones, de Xperia XZ2 en Xperia XZ2 Compact. Het tweetal heeft nieuwe designs, betere schermen en krachtigere hardware. Ze zijn vanaf april te koop in Nederland.

Lees verder na de advertentie.

Sony Xperia XZ2 en Xperia XZ2 Compact officieel

We hebben er lang op moeten wachten, maar met de Xperia XZ2 introduceert Sony eindelijk een vernieuwd ontwerp. Het ‘OmniBalance’-design van de afgelopen jaren is vervangen door kleinere schermranden. De platte achterkant en rechte hoeken zijn vervangen door een zachter ontwerp met ronde vormen. De schermen van de nieuwe Sony’s hebben een beeldverhouding van 18 bij 9, iets uitgerekter dan traditionele schermen van 16 bij 9. Daardoor vult het beeld een groter deel van de voorkant en blijven de toestellen zelf relatief handzaam.

Sony Xperia XZ2 Compact officieel

Beide smartphones hebben iets grotere schermen gekregen dan hun voorgangers. De Xperia XZ2 meet 5,7 inch, de XZ2 Compact is 5 inch groot. Door de kleinere schermranden zijn ze ongeveer even groot als hun voorgangers. Alle twee hebben ze een full hd-resolutie van 2160 bij 1080 pixels. De schermen ondersteunen hdr, wat voor beter contrast tussen donker en licht beeld zorgt.

Superslowmotion in full hd

Achterop zit dezelfde 19 megapixel-camera als op de Xperia XZ Premium. Waar andere fabrikanten uitpakken met hardwarefratsen zoals twee of zelfs drie camera’s achterop, probeert Sony vooral op te vallen met functionaliteit. Beide smartphones laten je in superslowmotion filmen, waarmee je 960 frames per seconde vastlegt. Dat zat ook al op de XZ Premium, maar daar nog met een maximale resolutie van 720p. Op dit tweetal film je ook in 1080p superslowmotion.

Aan de binnenkant vind je een Snapdragon 845-chip, de nieuwste hardware van Qualcomm. Dezelfde chip zit later dit jaar waarschijnlijk ook in toestellen als de OnePlus 6 en Google Pixel 3, maar Sony is er als eerste bij. Daarnaast is er 4GB werkgeheugen en 64GB opslagruimte aanwezig op beide smartphones. Ze lopen op Android 8.0 (Oreo) en bovendien kun je met Sony doorgaans rekenen op snelle updates.

Waar de Compact-smartphones van Sony in het verleden lagere resoluties of iets zwakkere hardware hadden, zijn de verschillen dit jaar minimaal. Dat maakt van de XZ2 Compact de krachtigste kleine smartphone die je op dit moment kunt krijgen. Waar de concurrentie alsmaar grotere schermen kiest, moet de Compact nog goed in je broekzak passen.

De Xperia XZ2 heeft slechts één klein streepje voor op zijn kleinere broer. Het toestel is uitgerust met Sony’s nieuwe ‘Dynamic Vibration System’. De achterkant van het toestel trilt mee met het geluid als je een film kijkt, muziek luistert of een game speelt. Je bepaalt zelf hoe hard het toestel precies trilt, en het werkt ook als je via een (draadloze) koptelefoon luistert.

Releasedatum en adviesprijs

Helaas moet je nog wel even wachten tot beide smartphones in Nederland verkrijgbaar zijn. De releasedatum van de Sony Xperia XZ2 en Xperia XZ2 Compact is namelijk pas vrijdag 6 april. De pre-orders voor beide smartphones starten over iets meer dan twee weken, op vrijdag 16 maart. Voor de Xperia XZ2 betaal je 799 euro, terwijl een losse Xperia XZ2 Compact straks 599 euro kost.

Lees het laatste nieuws over Sony

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Sony Xperia XZ2
Sony Xperia XZ2

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu