‘Prototype verraadt nieuw design Sony Xperia XZ2 Compact’

Wouter Nijsen
20 februari 2018, 11:11
2 min leestijd
‘Prototype verraadt nieuw design Sony Xperia XZ2 Compact’

Een gelekte foto toont mogelijk een prototype van de onaangekondigde Sony Xperia XZ2 Compact. Daarop is het nieuwe uiterlijk van de compacte smartphone te zien, dat flink afwijkt van het huidige Sony-design.

Lees verder na de advertentie.

Sony Xperia XZ2 Compact prototype opgedoken

De foto van het prototype werd gedeeld door een lezer van XperiaBlog, een betrouwbare website als het om Sony-geruchten gaat. Opvallend is dat de telefoon een wat ronder design heeft en daarmee flink afwijkt van Sony’s zogeheten OmniBalance-design, dat zich kenmerkt door de hoekige vormen. Op de foto is het prototype te zien naast de Xperia XZ5 Compact.

De achterkant van de XZ2 Compact is wat boller, wat ervoor zorgt dat de smartphone iets dikker oogt. Daarnaast lijken de randen aan de boven- en onderkant van het scherm iets kleiner te zijn. Ook is te zien dat de koptelefoonaansluiting ontbreekt, waarmee Sony het voorbeeld van onder andere Apple en Huawei volgt. De vingerafdrukscanner zou zich aan de achterkant bevinden. De bron benadrukt wel dat het gaat om een prototype en het uiteindelijk design nog kan veranderen.

Meer over de Xperia XZ2 en XZ2 Compact

Sony organiseert op 26 februari een persconferentie tijdens het Mobile World Congress, dat jaarlijks in Barcelona plaatsvindt. Er is nog weinig bekend over de Xperia XZ2 en XZ2 Compact, zoals de telefoons waarschijnlijk heten. Een aantal maanden geleden verscheen het gerucht dat de Xperia XZ2 is voorzien van een nieuw design met dunne schermranden, Snapdragon 845-chip, dubbele camera aan de achterkant en Android 8.1 (Oreo). Over iets minder dan een week weten we meer.

De Xperia XZ2 Compact is de opvolger van de Xperia XZ1 Compact, die in oktober vorig jaar werd uitgebracht. Dit toestel heeft een Snapdragon 835-chip, 4GB RAM, 32GB aan opslagruimte, 4,6 inch-hd-scherm (1280 bij 720 pixels), Android Oreo en 19 en 8 megapixel-camera aan respectievelijk de achter- en voorkant. Meer weten? Check de uitgebreide Xperia XZ1 Compact review voor meer informatie over het toestel.

Uiteraard is Android Planet tijdens het MWC aanwezig om live verslag te doen. Volg ons via de website, Twitter of download de Android Planet-app!

Het laatste nieuws over Sony

Bron: XperiaBlog
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Sony Xperia XZ2 Compact
Sony Xperia XZ2 Compact

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu