De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

‘Dit zijn de Sony Xperia XZ2 en XZ2 Compact, met nieuw design’

Thomas Haenen
23 februari 2018, 14:53
2 min leestijd
‘Dit zijn de Sony Xperia XZ2 en XZ2 Compact, met nieuw design’

Aanstaande maandag worden de Sony Xperia XZ2 en Xperia XZ2 Compact officieel aangekondigd, maar beelden van beide smartphones zijn al gelekt. Die tonen een nieuw design met veel kleinere schermranden.

Lees verder na de advertentie.

Sony Xperia XZ2 foto’s uitgelekt

Na Samsung, Apple, Huawei en anderen stapt ook Sony eindelijk over op vlaggenschepen met voorkantvullende schermen. De Sony Xperia XZ2 en Xperia XZ2 Compact hebben beide een vernieuwd design, zo blijkt uit afbeeldingen die VentureBeat deelt van de smartphones. De platte achterkant en rechte hoeken zijn vervangen door bollingen en rondingen.

Sony Xperia XZ2 foto's

Volgens de bron zijn de Xperia XZ2 en XZ2 Compact nagenoeg identiek, op het schermformaat na: dat is respectievelijk 5,7 en 5 inch. Wel hebben ze beide een full hd-resolutie. Boven en onder het scherm zitten nog steeds enkele randen, maar ze zijn stukken dunner dan voorheen. De koptelefoonaansluiting lijkt helaas te ontbreken, maar wel zijn ze wederom stof- en waterdicht. Sony heeft de vingerafdrukscanner achterop geplaatst; voorheen zat deze in de powerknop op de zijkant verwerkt.

Krachtigere hardware, zelfde camera

Aan de binnenkant zit volgens de bron een Snapdragon 845-chip, de krachtigste en nieuwste Qualcomm-chip. Verdere details ontbreken nog, maar vermoedelijk hebben beide toestellen net als de Xperia XZ1 en Xperia XZ1 Compact 4GB werkgeheugen en 64GB opslagruimte. Ook lopen ze op Android 8.0 (Oreo), en ben je met Sony verzekerd van snelle updates naar toekomstige versies van Android.

Achterop vind je een 19 megapixel-camera, volgens de bron dezelfde als in de Xperia XZ Premium. Daarmee kun je 4K-beelden opnemen en superslowmotion filmen, met tot wel 960 frames per seconde. Of Sony nog andere verbeteringen heeft gemaakt aan de camera, is onbekend.

Aanstaande maandagochtend worden de twee smartphones officieel aangekondigd. Voorafgaand aan het Mobile World Congress presenteert Sony de Xperia XZ2 en Xperia XZ2 Compact aan de pers. De releasedatum en adviesprijs zijn nog onbekend, maar we verwachten dat de toestellen hier vanaf maart verkrijgbaar zijn.

Lees het laatste nieuws over Sony

Bron: VentureBeat
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Sony Xperia XZ2
Sony Xperia XZ2

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu