Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Sony Xperia XZ2 Premium officieel: eerste Sony-smartphone met dubbele camera

Thomas Haenen
16 april 2018, 10:42
2 min leestijd
Sony Xperia XZ2 Premium officieel: eerste Sony-smartphone met dubbele camera

De Sony Xperia XZ2 en Xperia XZ2 Compact liggen pas net in de winkels, en het Japanse bedrijf komt al met een krachtiger alternatief. De Xperia XZ2 Premium heeft een 4K-scherm en een dubbele camera achterop.

Lees verder na de advertentie.

Sony Xperia XZ2 Premium officieel

Het toestel heeft hetzelfde design als de Xperia XZ2, maar biedt daarnaast enkele flinke upgrade ten opzichte van dat model. Waar de Xperia XZ2 het met een 5,7 inch-full-hd-scherm moet doen, heeft de Xperia XZ2 Premium een 5,8 inch-scherm met 4K-resolutie van 3840 bij 2160 pixels. Een precieze releasedatum is nog onbekend: Sony zegt dat de smartphone vanaf ‘deze zomer’ in Nederland te koop is.

Achterop vind je een dubbele camera, voor het eerst op een Sony-smartphone. Een primaire 19 megapixel-camera wordt versterkt door een zwart/wit-lens van 12 megapixel. Het beeld van die twee lenzen wordt automatisch gecombineerd, waarbij de monochrome sensor zorgt voor meer contrast en kleurechtere foto’s. Dat is vergelijkbaar met hoe de (drie)dubbele camera op de Huawei P20 en P20 Pro werkt.

Sony Xperia XZ2 Premium officieel

Er is tevens een bokeh-modus aanwezig, die bij portretfoto’s de achtergrond wazig maakt, waardoor personen op de voorgrond er meer uitspringen. Ook claimt Sony dat het toestel zelfs in situaties met extreem weinig licht nog goede foto’s kan maken. Voorop zit een selfiecamera van 13 megapixel.

De Xperia XZ2 Premium is tevens een tikkeltje krachtiger dan de gewone Xperia XZ2. Beide hebben een Snapdragon 845-chipset van Qualcomm, maar waar de gewone XZ2 het met 4GB werkgeheugen moet doen, heeft de Premium 6GB werkgeheugen. Het toestel heeft 64GB opslagruimte en is tevens stof- en waterdicht.

Nieuw design met kleinere randen

Sony heeft onlangs het design van zijn smartphones vernieuwd, en de Xperia XZ2 Premium heeft dan ook kleinere schermranden dan zijn voorganger. Van volledig voorkantvullend beeld is echter nog geen sprake. Hoewel de Premium hetzelfde schermformaat heeft als de Samsung Galaxy S9, is Sony’s smartphone een aardig stuk breder en hoger dan de S9. Bovendien weegt de XZ2 Premium bijna 50 procent meer. Daar staat tegenover dat de accu wel iets (20 procent) groter is.

De adviesprijs van de Xperia XZ2 Premium is nog onbekend. Reken echter maar op een stevig prijskaartje. De Xperia XZ2 wordt voor 799 euro verkocht, en de Premium is waarschijnlijk dus nog iets duurder. Daarmee is het toestel vrijwel zeker duurder dan de eerste XZ Premium, die vorig jaar voor 750 euro verscheen.

Lees het laatste nieuws over Sony

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Sony Xperia XZ2 Premium
Sony Xperia XZ2 Premium

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu