De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Sony Xperia XZ2 Premium vanaf augustus in Nederland te koop

Thomas Haenen
11 juli 2018, 11:00
2 min leestijd
Sony Xperia XZ2 Premium vanaf augustus in Nederland te koop

De Sony Xperia XZ2 Premium is vanaf begin augustus in Nederland te koop. Vroege bestellers krijgen bovendien een gratis draadloze koptelefoon. Het is Sony’s eerste smartphone met een dubbele camera.

Lees verder na de advertentie.

Sony Xperia XZ2 Premium pre-order-actie

Sony’s nieuwe smartphone werd in april aangekondigd en ligt vanaf 5 augustus in Nederland in de winkels. Wel heeft de Sony Xperia XZ2 Premium een stevige adviesprijs van 899 euro. Het toestel is voorlopig exclusief bij T-Mobile te koop. Je hebt de keuze uit twee kleuren: zwart en zilver.

Sony Xperia XZ2 Premium pre-order

Vanaf vandaag is de XZ2 Premium al als pre-order beschikbaar. Voor vroege bestellers is er bovendien een extra: ze krijgen een gratis Sony WH-1000XM2-koptelefoon cadeau. Deze draadloze koptelefoon beschikt over noise-cancelling en wordt normaal voor ruim 300 euro verkocht. Bestel je de XZ2 Premium vóór 6 augustus, dan krijg je de headset gratis.

Sony’s eerste met dubbele camera

Het toestel heeft hetzelfde design als de Xperia XZ2, maar biedt daarnaast enkele flinke upgrades ten opzichte van dat model. Waar de Xperia XZ2 het met een 5,7 inch-full-hd-scherm moet doen, heeft de Xperia XZ2 Premium een 5,8 inch-scherm met 4K-resolutie van 3840 bij 2160 pixels. Ook wordt hdr ondersteund, een beeldtechniek die voor beter contrast tussen donker en licht beeld zorgt.

Achterop vind je een dubbele camera, voor het eerst op een Sony-smartphone. Een primaire 19 megapixel-camera wordt versterkt door een zwart/wit-lens van 12 megapixel. Het beeld van die twee lenzen wordt automatisch gecombineerd, waarbij de monochrome sensor zorgt voor meer contrast en kleurechtere foto’s. Dat is vergelijkbaar met hoe de (drie)dubbele camera op de Huawei P20 en P20 Pro werkt.

Stevige adviesprijs

Goedkoop is de Xperia XZ2 Premium niet. Sterker nog: op moment van schrijven is het de duurste Android-smartphone die je kunt kopen. Concurrenten als de Samsung Galaxy S9 en de OnePlus 6 zijn voor enkele honderden euro’s minder te vinden. Met deze prijs bevindt de XZ2 Premium zich waarschijnlijk in hetzelfde vaarwater als de Galaxy Note 9, die begin augustus pas officieel onthuld wordt.

De kans is echter vrij groot dat Sony’s smartphone de komende weken flink in prijs zakt. Het bedrijf bracht eerder dit jaar al de Xperia XZ2 uit met een adviesprijs van 799 euro, maar dat toestel is inmiddels al voor iets meer dan 600 euro te vinden. De kleinere XZ2 Compact wordt al voor minder dan 500 euro verkocht.

Lees het laatste nieuws over Sony

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Sony Xperia XZ2 Premium
Sony Xperia XZ2 Premium

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu