De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

‘Dit zijn de specs van de Sony Xperia XZ2 en XZ2 Compact’

Thomas Haenen
21 februari 2018, 8:34
2 min leestijd
‘Dit zijn de specs van de Sony Xperia XZ2 en XZ2 Compact’

De Sony Xperia XZ2 en Xperia XZ2 Compact worden volgende week pas officieel aangekondigd. Specificaties, adviesprijzen en andere details zijn echter al uitgelekt.

Lees verder na de advertentie.

Sony Xperia XZ2 specificaties

Nadat gisteren de eerste foto’s van de Xperia XZ2 Compact verschenen, zijn vandaag specificaties en andere details van Sony’s nieuwe smartphones gelekt. En hoewel Sony vernieuwt op designgebied, suggereren de specificaties, die website Swedroid heeft bemachtigd, de hardware die je van een vlaggenschip in 2018 verwacht.

Zowel de Sony Xperia XZ2 als de XZ2 Compact worden voorzien van een Snapdragon 845, de nieuwste chipset van Qualcomm. Dezelfde chipset zien we later dit jaar waarschijnlijk ook in andere toptoestellen als de OnePlus 6 en Google Pixel 3. Sony lijkt echter de primeur te hebben. Beide hebben bovendien 4GB werkgeheugen en 64GB opslagruimte.

Xperia XZ2: hdr en mysterieuze muziekfunctie

De Sony Xperia XZ2 heeft volgens de bron een 5,7 inch-scherm met een beeldverhouding van 18 bij 9. Volgens eerdere geruchten heeft het toestel bovendien kleinere schermranden. Zo weet Sony een groter scherm in een kleinere behuizing te stoppen, zoals ook veel concurrenten inmiddels ook doen. Het scherm ondersteunt waarschijnlijk hdr, wat voor kleurrijker beeld met beter contrast zorgt.

Met het nieuwe design sneuvelt ook de koptelefoonaansluiting. In plaats daarvan moet je je koptelefoon straks aansluiten op de usb-c-poort. De vingerafdrukscanner zit volgens de bron niet meer in de powerknop op de zijkant, maar achterop. Ook wordt gesproken over een ‘muziekfeature die de trilfunctie gebruikt’, al is niet helemaal duidelijk wat daar mee bedoeld wordt.

Xperia XZ2 Compact: groter, maar nog steeds klein

De Xperia XZ2 Compact heeft een kleiner 5 inch-scherm. Dat is groter dan het 4,6 inch scherm van de Xperia XZ1 Compact, maar door de kleinere schermranden is het toestel naar verwachting ongeveer even groot.

Enkele details over de twee smartphones ontbreken nog. Zo weten we niet welke camera’s ze hebben, en of het bedrijf nog aanpassingen maakt aan de software. Het is aannemelijk dat beide Xperia’s op Android Oreo lopen, want Sony is vaak sneller met Android-updates dan andere fabrikanten.

De adviesprijs van de Xperia XZ2 is volgens de bron 799 euro, terwijl de kleinere Xperia XZ2 Compact je 599 euro gaat kosten. Beide liggen mogelijk al vanaf 6 maart in de winkels. Maandag weten we meer: dan organiseert Sony een persconferentie waar de twee toestellen waarschijnlijk officieel worden onthuld.

Lees het laatste nieuws over Sony

Bron: Swedroid
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Sony Xperia XZ2
Sony Xperia XZ2

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu