De Samsung Galaxy S22 5G nu met €100,- cashback!

‘Dit is de Sony Xperia XZ3, met wederom vernieuwd design’

Thomas Haenen
25 juli 2018, 9:30
2 min leestijd
‘Dit is de Sony Xperia XZ3, met wederom vernieuwd design’

De eerste beelden van de Sony Xperia XZ3 zijn mogelijk gelekt. Het toestel zou over een voorkantvullend scherm beschikken met smallere randen dan zijn voorganger.

Lees verder na de advertentie.

Sony Xperia XZ3 foto’s uitgelekt

Begin dit jaar introduceerde Sony ook al een nieuw design voor zijn vlaggenschepen, met de Xperia XZ2 en Xperia XZ2 Compact. Het lijkt erop dat het design later dit jaar verder wordt verfijnd. Dat blijkt althans uit een render van de Sony Xperia XZ3 die door OnLeaks gedeeld is. Deze doorgaans betrouwbare telecominsider wist in het verleden vaker als eerste het ontwerp van nieuwe smartphones te bemachtigen.

Wat vooral opvalt, is dat Sony het toestel wederom minder hoekig heeft gemaakt. De rechte lijnen van de Xperia XZ1 zijn inmiddels definitief verdwenen. Niet alleen de hoeken van de XZ3 zelf, maar ook die van het scherm zijn een stuk zachter gemaakt. Het beeld loopt door in de zijkanten. Aan de boven- en onderkant zitten nog wel relatief grote zwarte balken, zeker vergeleken met concurrenten als de Samsung Galaxy S9.

Aan de achterkant zijn er nauwelijks wijzigingen gemaakt ten opzichte van de Xperia XZ2. Het toestel heeft een licht opbollende achterzijde. Hoewel Sony onlangs zijn eerste smartphone met dubbele camera introduceerde (de Xperia XZ2 Premium) moet de XZ3 het nog met een enkele camera doen. Hoeveel megapixels die camera heeft, is onbekend. De vingerafdrukscanner zit er onder. Deze zit relatief laag, haast in het midden.

Specificaties: vlotte hardware, groot scherm

Het scherm zou 5,7 inch groot zijn en een full hd-resolutie hebben. De XZ3 wordt aangedreven door een Snapdragon 845-chip, met 6GB werkgeheugen en 64GB aan opslagruimte. De accucapaciteit is 3240 mAh.

De Sony Xperia XZ3 wordt waarschijnlijk eind augustus officieel onthuld, op de IFA-technologiebeurs in Berlijn. Ook een Sony Xperia XZ3 Compact, met vergelijkbare specificaties maar een kleinere behuizing, is waarschijnlijk in ontwikkeling.

Lees het laatste nieuws over Sony

Bron: Twitter
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's