De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Sony presenteert Xperia XZ4 waarschijnlijk op 25 februari

Wouter Nijsen
16 januari 2019, 10:42
2 min leestijd
Sony presenteert Xperia XZ4 waarschijnlijk op 25 februari

Sony onthult op 25 februari waarschijnlijk met zijn nieuwe vlaggenschip, de Xperia XZ4. Het bedrijf heeft uitnodigingen gestuurd voor een presentatie tijdens het Mobile World Congress 2019, dat eind februari in Barcelona plaatsvindt.

Lees verder na de advertentie.

Sony Xperia XZ4 presentatie volgende maand

De doorgaans betrouwbare website XperiaBlog deelde de uitnodiging van Sony, waarop te zien is dat het evenement van het bedrijf op 25 februari is. Dit is tijdens het Mobile World Congress, waar Sony vorig jaar ook de Xperia XZ2 en XZ2 Compact presenteerde. Waarschijnlijk krijgen we dit jaar alleen de Xperia XZ4 te zien, omdat Sony de Compact-reeks volgens geruchten voorlopig heeft geschrapt.

sony xperia xz4 presentatie

Middels een livestream op de website van Sony is de presentatie straks door iedereen te volgen. Mogelijk introduceert de fabrikant dan ook een aantal goedkopere toestellen, in de vorm van de Xperia XA3, Xperia XA3 Ultra en Xperia L3. De voorlopers van die smartphones kwam vorig jaar ook in Nederland uit, maar verschenen toen al begin januari.

Wat we weten over de Sony Xperia XZ4

De afgelopen weken is al het één en ander over de Sony Xperia XZ4 gelekt. Zo weten we dat de smartphone waarschijnlijk is voorzien van een groot 6,5 inch-scherm, met een beeldverhouding van 21 bij 9. Daardoor is het display wat langer dan bij veel andere Android-toestellen. Aan de boven- en onderkant zit waarschijnlijk een dunne bezel, wat suggereert dat Sony opnieuw weigert een notch toe te voegen.

Volgens geruchten beschikt de Xperia XZ4 ook over een glazen behuizing en driedubbele camera aan de achterkant. Het is nog onduidelijk welke cameraverbeteringen Sony precies gaat doorvoeren. Verder wordt gesproken over een Snapdragon 855-chip, maximaal 256GB opslag en een forse 3900 mAh-accu. Ook lijkt het aannemelijk dat de telefoon op Android 9.0 (Pie) draait, de meest recente versie van het mobiele besturingssysteem. Opvallend: de koptelefoonaansluiting zou weer terugkeren bij de Xperia XZ4.

Tip: Blijf op de hoogte van de Sony Xperia XZ4 door de Android Planet-app te downloaden, of schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Het laatste nieuws over Sony

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Sony Xperia 1
Sony Xperia 1

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu