‘Sony Xperia XZ4 Compact krijgt 5 inch-scherm zonder notch’

Michel van 't Klaphek
6 december 2018, 20:19
2 min leestijd
‘Sony Xperia XZ4 Compact krijgt 5 inch-scherm zonder notch’

De Xperia XZ4 Compact krijgt een traditioneel ontwerp zonder notch. In plaats daarvan kiest Sony voor een flinke rand aan de boven- en onderkant van het scherm. Dit zijn de eerste afbeeldingen van de smartphone.

Lees verder na de advertentie.

Dit zijn de eerste Sony Xperia XZ4 Compact renders

Nadat eerder de Sony Xperia XZ4 al uitgebreid te zien was, is nu zijn kleine broertje aan de beurt. Er zijn meerdere foto’s en een video van de Xperia XZ4 Compact gelekt. De renders zijn gemaakt door smartphonelekker Steve Hemmerstoffer, die beter bekend staat als OnLeaks.

De afbeeldingen en video laten zien dat de Xperia XZ4 Compact een 5 inch-scherm krijgt met relatief dikke randen aan de boven- en onderkant. Het is opvallend dat Sony niet voor de notch gaat, zoals een hoop andere Android-fabrikanten, maar vasthoudt aan het klassieke ontwerp.

In de bovenste bezel is onder meer de camera en stereospeaker verwerkt. Op de achterkant vinden we één camera, in tegenstelling tot de Xperia XZ4, die volgens de renders maar liefst drie sensoren heeft. Er is nog niks bekend over specifieke functies of de resolutie van de camera.

Onderaan het toestel zit een koptelefoonaansluiting, waardoor je geen koppelstukje of draadloze oordoppen nodig hebt om naar muziek te luisteren. Eerder werd al gezegd dat de reguliere Xperia XZ4 ook een audio-ingang heeft. Het is opvallend dat Sony beide toestellen hiermee uitrusten, omdat fabrikanten de koptelefoonaansluiting steeds vaker achterwege laten om telefoons dunner te maken.

Sony Xperia XZ4 Compact renders

Release

De smartphonelekker tast nog in het duister wat betreft specificaties. Het lijkt echter aannemelijk dat de Compact qua power ongeveer gelijkwaardig is aan de Xperia XZ4. Dit betekent dat het toestel waarschijnlijk wordt uitgerust met een Snapdragon 855-chip, 6GB RAM en 64GB opslag.

Afgelopen oktober bracht Sony de Xperia XZ3, waardoor de renders van zijn opvolgers al ver voor de release online verschijnen. Waarschijnlijk kondigt de Japanse fabrikant de toestellen officieel aan tijdens de Mobile World Congress. Deze beurs vindt eind februari 2019 plaats in Barcelona.

Op de hoogte blijven van de Xperia XZ4 en XZ4 Compact? Download dan de Android Planet-app, of schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Lees het laatste nieuws over Sony

Via: OnLeaks
Bron: Compare Raja
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Sony Xperia 1
Sony Xperia 1

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu