De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

‘Sony Xperia Z krijgt ook stock Android-versie’

Gijs Ettes
6 juni 2013, 8:59
1 min leestijd
‘Sony Xperia Z krijgt ook stock Android-versie’
Sony Xperia Z

Volgens AndroidGeek voelt Sony zich ietwat buitensloten van al het stock Android-geweld dat HTC en Samsung momenteel teweegbrengen. Het bedrijf overweegt daarom een stock Android-versie van vlaggenschip Xperia Z.

Lees verder na de advertentie.

AndroidGeeks schrijft onder andere dat de aankondiging in juli zou komen en dat het toestel net als de stock Android-versie van de HTC One en Samsung Galaxy S4 in de Google Play Store verkocht zal worden. Dit meldde een anonieme bron vanuit Sony bij de site.

Het zou geen verrassende stap zijn van Sony. Het bedrijf ondersteunt allang het Android Open Source Project (AOSP), door bijvoorbeeld de AOSP-versie van Adroid 4.2.2 naar de Xperia Z en Xperia Tablet Z te brengen, al gaat het hierbij nog wel om een ruwe alfaversie.

Natuurlijk is een Google-editie van de Xperia Z nog beter voor stock Android-fans, omdat ze hun updates dan direct van Google krijgen en nooit meer achterlopen op de feiten.

De Xperia Z heeft een quadcore-processor die draait op 1.5GHz, 2GB aan intern geheugen en 16GB aan opslagcapaciteit. Dit is uit te breiden met micro-sd-kaarten. Het toestel heeft daarnaast een 5 inch-scherm met een resolutie van 1920×1080 pixels.

Via: AndroidGeeks

Heeft dit artikel je geholpen?
Sony Xperia Z
Sony Xperia Z

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu