De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Sony Xperia Z1 Android 4.3 update rolt spoedig uit, ook voor Xperia Z Ultra

Redactie
16 december 2013, 14:51
1 min leestijd
Sony Xperia Z1 Android 4.3 update rolt spoedig uit, ook voor Xperia Z Ultra
Sony Xperia Z1 Android 4.3

De Sony Xperia Z1 Android 4.3 update wordt spoedig uitgerold, samen met de laatste Jelly Bean-update voor de Xperia Z Ultra. Dat maakt Sony op zijn blog bekend. De Xperia Z1, het huidige vlaggenschip van Sony, is samen met de grote phablet de eerste partij Sony-smartphones die de Android 4.3-update ontvangt. Door de Android 4.3-update draaien beide toestellen op de laatste verie van Googles Jelly Bean, dat vervolgens naar KitKat wordt geüpdatet.

Lees verder na de advertentie.

Android 4.3 update: wat is er nieuw?

Sony Xperia Z1 Android 4.3

De veranderingen die de laatste versie van Jelly Bean brengt, kun je bekijken in ons overzichtsartikel van Android 4.3. Denk onder andere aan grafische verbeteringen door Project Butter-optimalisaties, een verbeterde accuduur en ondersteuning voor bluetooth smart en avrcp 1.3.

De Sony-update zorgt voornamelijk voor updates voor hun specifieke apps, zoals de berichten-app, My Xperia, Smart Connect, Small apps, Track ID, Sony Select en de media-apps, waaronder Walkman. Ook is Sony’s Smart Social Camera beschikbaar, waar je speciale Xperia camera-apps kunt selecteren.

Daarnaast lanceert Sony het nieuwe Xperia Themes. Hiermee kunnen Xperia-bezitters thema’s downloaden en deze aan hun toestel toevoegen, om de smartphone of tablet nog persoonlijker te maken.

Wanneer?

Sony heeft nog niet specifiek gemeld wanneer de update precies wordt uitgerold, maar dit zal volgens Sony “erg spoedig” zijn. Het blijft vooralsnog onduidelijk of Nederland tot één van de eerste landen behoort waar de update wordt verspreid. Een uitrol van de update is meestal aan landen gekoppeld.

De update krijgen Xperia Z1- en Xperia Z Ultra-bezitters automatisch binnen op hun toestel. Ook kan de update middels de PC Companion worden gedownload, als de update beschikbaar is.

Lees meer over de Xperia Z1

Lees meer over de Xperia Z Ultra

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Sony Xperia Z Ultra
Sony Xperia Z Ultra

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu