Sony Xperia Z1 volledig uitgelekt voor officiële aankondiging (update)

Gijs Ettes
4 september 2013, 13:20
1 min leestijd
Sony Xperia Z1 volledig uitgelekt voor officiële aankondiging (update)
persfoto sony xperia z1

Net voor de officiële aankondiging van de Sony Xperia Z1, die eerder vooral de Honami werd genoemd, is het persbericht over Sony‘s nieuwe topmodel al helemaal uitgelekt.

De Xperia Z1 wordt woensdagavond compleet uit de doeken gedaan door Sony zelf, maar de website  Xperia Blog heeft al de hand weten te leggen op het officiële persbericht van het nieuwe toptoestel.

Lees verder na de advertentie.

Zoals eerder al werd gedacht krijgt de Xperia Z1 een 5 inch-scherm met een full-hd-resolutie van 1080×1920 pixels, een krachtige quadcore-processor die draait op 2.2GHz, 2GB aan intern geheugen, 16GB aan (uitbreidbare) interne opslagruimte en een accu van 3000 mAh.

De indrukwekkende 20,7-megapixel-camera wordt aangevuld met een 2-megapixel-frontcamera. Die 20,7-megapixel-camera schiet volgens Sony de beste foto’s tot dusver, op smartphonegebied dan. Dit zou dankzij de Sony Lens G zijn, die een 27 millimeter brede hoek heeft en een zogeheten F2.0-diafragma-opening.

De accu heeft daarnaast een capaciteit van 3000 mAh. Bij de lancering zal de Xperia Z1 nog op Android 4.2.2 draaien, de voorlaatste versie van Android. Ondersteuning voor 4g-netwerken is eveneens aanwezig.

Beschikbaarheid Sony Xperia Z1

Het inmiddels verwijderde persbericht, wat op last van Sony gebeurde, bevestigde ook de dat Xperia Z1 deze maand al in de winkels komt te liggen, wereldwijd bovendien. Een adviesprijs werd daarbij niet genoemd, maar iets rond de 600 euro is aannemelijk.

Update: Inmiddels is het toestel officieel aangekondigd. Daarbij is geen nieuwe informatie vrijgekomen.

persfoto sony xperia z1
Categorieën: Fabrikanten, Smartphones
Merk: Sony
Device: Sony Xperia Z1

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Sony Xperia Z1
Sony Xperia Z1
Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's