De Samsung Galaxy S22 5G nu met €100,- cashback!

Sony Xperia Z1S certificering wijst op release in het begin van 2014

Gijs Ettes
12 december 2013, 13:18
1 min leestijd
Sony Xperia Z1S certificering wijst op release in het begin van 2014
Sony Xperia Z1S certificering

De Xperia Z1S, de kleinere versie van Sony’s vlaggenschip, heeft een certificering van de Amerikaanse FCC (Federal Communications Commission) gekregen en steeds meer berichten wijzen erop dat de smartphone in het eerste kwartaal van volgend jaar verkrijgbaar zal zijn. De prijs van de compacte telefoon, die 127 bij 64,9 bij 9,4 millimeter meet, ligt hoogstwaarschijnlijk rond de 440 euro.

Eerder lekten er al Xperia Z1S foto’s uit die tonen hoe groot de Sony Xperia Z1S is in vergelijking met de Xperia Z1. Het design van beide Android-smartphones komt vrijwel overeen, al heeft de Z1S een kleiner 4,3 inch-scherm met een lagere resolutie van 720 bij 1280 pixels.

Lees verder na de advertentie.

Xperia Z1S certificering brengt release dichterbij

De Xperia Z1S is overigens nog niet officieel bevestigd, maar eerder gaf Sony Nederland tegenover AndroidPlanet aan dat er dit jaar sowieso geen smartphones meer worden aangekondigd. Op een officiële onthulling door Sony moeten we dus nog even wachten.

Niettemin zijn de specificaties van het toestel vrijwel allemaal uitgelekt. Zo is de Xperia Z1S net als de Z1 stof- en waterdicht en voorzien van een quadcore-processor geklokt op 2,2GHz. Ook beschikt de telefoon naar verluidt over dezelfde 21-megapixel-camera en een fysieke cameraknop om scherpe plaatjes te schieten. Een 2300 mAh-accu moet ervoor zorgen dat het toestel ruim een dag zonder oplader kan.

Update: deze compacte versie van de Xperia Z1 is uiteindelijk door Sony gelanceerd als de Xperia Z1 Compact.

Lees meer over Sony

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Sony Xperia Z1
Sony Xperia Z1

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's