Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

‘Nieuw high-end toestel van Sony heet Xperia Z2, debuteert tijdens MWC’

Gijs Ettes
14 januari 2014, 8:56
1 min leestijd
‘Nieuw high-end toestel van Sony heet Xperia Z2, debuteert tijdens MWC’
Sony Xperia Z2

Mogelijk zal het nieuwe vlaggenschip van Sony, de Xperia Z2, voor het eerst tijdens het Mobile World Congress eind februari worden getoond. Dit beweert althans Evan Blass, beter bekend als de doorgaans goed ingevoerde Twitteraar @evleaks, in een geretweet bericht. Volgens Blass is de Sony Xperia Z2 verder voorzien van een 5,2 inch-scherm met een indrukwekkende resolutie van 2560 bij 1440 pixels en een Snapdragon 800 MSM8974AB-chipset. Tevens gaan geruchten dat het toestel is voorzien van een 20,7-megapixelcamera, net als de Xperia Z1, een een forse accu met een capaciteit van 3700 mAh.

De Xperia Z2 is naar verwachting dunner dan zijn voorganger, maar net zo goed bestand tegen stof en water. De Mobile Bravia Engine 3 zorgt er daarnaast met filters en algoritmes voor dat het scherm een beter contrast weergeeft bij het bekijken van bijvoorbeeld video’s. Ook maakt de techniek een soepelere kijkervaring mogelijk.

Lees verder na de advertentie.

De Sony Xperia Z2 lekte eerder uit als de Sony Sirius. Over de specificaties van het toestel lopen de berichten uiteen: sommige bronnen melden dat de smartphone een Snapdragon 805-chipset met een maximale kloksnelheid van 2,5GHz krijgt, terwijl andere berichten uitgaan van de MSM8974AB-SoC (Snapdragon 800).

Wat betreft werkgeheugen gokken we dat de Xperia Z2 over 3GB zal beschikken. Verder lijkt het ons aannemelijk dat de telefoon 4G-ondersteuning kent, alsmede nfc om hem te koppelen met bijvoorbeeld de draadloze speakers van Sony. Over een adviesprijs en verschijningsdatum is vooralsnog niets bekend.

Het laatste nieuws over Sony

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Sony Xperia Z2
Sony Xperia Z2

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu