Sony Xperia Z2 release niet uitgesteld, toestel verschijnt begin april

Gijs Ettes
12 maart 2014, 18:36
1 min leestijd
Sony Xperia Z2 release niet uitgesteld, toestel verschijnt begin april
Xperia Z2 release

In tegenstelling tot eerdere geruchten is er geen sprake van een uitgestelde Sony Xperia Z2 release. Het toestel wordt als gepland in de eerste week van april aan winkels geleverd, waarna het nieuwe vlaggenschip in de tweede week van april verkrijgbaar is in Nederland en België. Dat heeft Sony Mobile laten weten aan AndroidPlanet. De Xperia Z2 is te koop in dezelfde week als de Galaxy S5, het nieuwe toptoestel van Samsung.

Net als dat toestel is de Xperia Z2 stof- en waterbestendig. De smartphone heeft verder een 5,2 inch-scherm (1080p), 3GB aan werkgeheugen en is de eerste Sony-telefoon die in 4K kan filmen. Het toestel is vergelijkbaar met zijn voorganger, maar heeft dus wel een groter display. Verder is er een 2,3GHz-quadcore-processor aan boord (Snapdragon 801), alsmede een 20,7-megapixel-camera en een 3200 mAh-accu.

Lees verder na de advertentie.

De adviesprijs van de Xperia Z2 bedraagt bij de release 649 euro. Het toestel draait op de laatste versie van Android 4.4 (KitKat) met daaroverheen Sony’s bekende skin. Verder meet de Z2 146.8 x 73.3 x 8.2 millimeter en heeft het een gewicht van 158 gram. Voor een uitgebreide eerste kennismaking verwijzen we je naar de Sony Xperia Z2 (hands-on).

Het laatste nieuws over Sony

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Sony Xperia Z2
Sony Xperia Z2

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu