‘Sony Xperia Z3 specs: oude wijn in een nieuwe, dunnere zak’

Gijs Ettes
12 augustus 2014, 14:53
2 min leestijd
‘Sony Xperia Z3 specs: oude wijn in een nieuwe, dunnere zak’
Sony Xperia Z3 specs

Uit Sony Xperia Z3 specs die zijn opgedoken in een benchmarktest op GFXBench blijkt dat – zoals we al eerder concludeerden – het aankomende Sony-toestel nauwelijks  zal verschillen van zijn voorganger. Sterker nog, de kans is aanwezig dat het display een tiende van een inch kleiner wordt, maar beschikt over dezelfde 1080p-resolutie. In de benchmark valt de lezen dat het toestel, dat het typenummer D6603 draagt, is voorzien van een 5,1 inch-scherm, een 2,3GHz-quadcore-processor (Snapdragon 800) en 3GB aan werkgeheugen. Verder  zou er 12GB aan uitbreidbare opslag aanwezig zijn, maar het lijkt aannemelijk dat de Z3 uiteindelijk in de winkel ligt met 16GB opslag.

Uit de benchmark  blijkt daarnaast dat de camera’s nagenoeg ongewijzigd zullen zijn, met een 20 megapixel-camera aan de achterzijde en een frontcamera die plaatjes schiet met een maximale resolutie van 2 megapixels.

Xperia Z3 specs: alleen de behuizing is aangepast

Daarmee zijn de voorlopige Xperia Z3 specs teleurstellend. Toegegeven, de Xperia Z2 was en is een prima smartphone (zoals je ook in onze review kunt lezen), maar om hem binnen een half jaar alweer te vervangen door een nagenoeg gelijkwaardig model  is een vreemde stap van Sony.  Het enige verschil tussen de Xperia Z3 en  Z2 is de iets smallere (72 millimeter) en dunnere (7,3 millimeter) behuizing.

De verwachting is dat de Xperia Z3 op 3 september officieel wordt onthuld tijdens de elektronicabeurs IFA in Berlijn. Mogelijk doet Sony op dezelfde dag de Xperia Z3 Compact  uit de doeken.

Sony Xperia Z2 aanbiedingen

Ben je nu al toe aan een nieuwe smartphone, dan kun je de Xperia Z2 kopen. Het huidige vlaggenschip wordt los steeds goedkoper verkrijgbaar en is in combinatie met veel tweejarige abonnementen gratis.

Sony Xperia Z2

Sony Xperia Z2 prijzen vergelijken

Bekijk product

We hebben momenteel geen Sony Xperia Z2 prijzen. Bekijk alle Sony smartphones.

Alle Sony smartphones met prijzen

Lees meer over de Sony Xperia Z3

(Via)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Sony Xperia Z3
Sony Xperia Z3

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu