De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

‘Sony Xperia Z4 wordt pas aankomende zomer onthuld’

Gijs Ettes
27 januari 2015, 14:09
2 min leestijd
‘Sony Xperia Z4 wordt pas aankomende zomer onthuld’

De kans is groot dat we tijdens het MWC in Barcelona nog geen kennis zullen maken met de Sony Xperia Z4. Sony zou haar nieuwe vlaggenschip pas in de zomer willen onthullen, zo meldt Xperia Blog.

Lees verder na de advertentie.

Update: in Nederland is het toestel inmiddels gelanceerd als de Sony Xperia Z3 Plus.

‘Xperia Z4 aankondiging in de zomer’

Sony Xperia Z4 aankondiging

Het Sony-blog geeft aan  dat de Japanse fabrikant geen vlaggenschepen gaat onthullen tijdens het MWC. Vorig jaar greep Sony het congres nog wel aan om de Xperia Z2, Xperia Z2 Tablet en Xperia M2  uit de doeken te doen. Afgelopen september presenteerde  de fabrikant tijdens elektronicabeurs  IFA wederom een groot aantal nieuwe producten, waaronder de Xperia Z3, Xperia Z3 Compact, Xperia Z3 Tablet Compact en de goedkope Xperia E3.

Echt veel succes met die Android-toestellen lijkt Sony vooralsnog niet te boeken. Het zou zelfs zo slecht met de mobiele tak gaan dat Sony overweegt deze te verkopen. Eerder meldde het bedrijf al dat het in 2015 minder smartphones gaat uitbrengen, en zich gaat focussen op een hogere winstmarge per toestel.

Voor ceo Kaz Hirai blijft de smartphone niettemin een belangrijk Sony-product, al  geeft hij  aan “voorzichtig“ te zijn met keuzes over de smartphonedivisie en hoe deze wordt bestuurd. De divisie  is al een geruime tijd niet winstgevend  en dat  drukt op de omzet van  Sony.

Meer over de Xperia Z4

Dat de Sony Xperia Z4 aankondiging mogelijk pas later dit jaar plaatsvindt, komt niet als een verrassing. Over het toestel is tot nu toe nog weinig uitgelekt; er gaan enkel geruchten dat de Z4 verschijnt in twee versies met een QHD- en een 1080p-scherm. Ook zouden de processor en camera verbeterd worden, maar over de precieze specs is nog vrijwel niets bekend.

Lees ook: naar deze 6 smartphones kijken wij uit in 2015

Het laatste nieuws over Sony

Hieronder lees je het laatste nieuws met betrekking tot Sony. Meer over het aankomende vlaggenschip vind je op de toestelpagina van de Xperia Z4.

Bron: Xperia Blog
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Sony Xperia Z3 Plus
Sony Xperia Z3 Plus

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu