De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

‘Sony Xperia Z4 renders tonen stevig toestel met herkenbaar design’

Redactie
17 maart 2015, 10:07
2 min leestijd
‘Sony Xperia Z4 renders tonen stevig toestel met herkenbaar design’

De Sony Xperia Z4, het aankomende toptoestel van het Japanse bedrijf, is vanuit alle hoeken te zien op vier gelekte persrenders. Het toestel krijgt naar verwachting een stevig en herkenbaar design.

Lees verder na de advertentie.

Sony lijkt weer op de goede weg te zijn. Na jaren van verlies hebben de verkopen in het vierde kwartaal van vorig jaar ervoor gezorgd dat er eindelijk weer goede cijfers werden gerapporteerd. Dat komt mede door een sterke lijn smartphones, waarbij Sony in elke categorie een interessant toestel heeft. De Xperia Z4 is het aankomende toptoestel van het bedrijf, die de Sony Xperia Z3 gaat vervangen.

Sony Xperia Z4 renders

De gelekte Sony Xperia Z4 renders tonen grotendeels hetzelfde design als zijn voorgangers, waarbij de fabrikant opnieuw heeft gekozen voor ronde randen en de eveneens ronde powerknop. Ook is de cameraknop weer aanwezig, die je aan de rechter rand aan de onderzijde ziet. Hiermee heb je de mogelijkheid om snel een foto te maken.

xperiaz4-1
xperiaz4-2

Wat opvalt aan de render is dat het klepje dat bij de Z3 de slots voor de simkaart en micro-sd afdekt, is verdwenen. Mogelijk krijgt de Z4 meer opslagruimte (32 of 64GB), maar niet de mogelijkheid om dit uit te breiden met een geheugenkaartje. Ook de speakers aan de voorzijde zijn iets  veranderd.

Volgens de geruchten wordt de Xperia Z4 voorzien van een 5,2 inch-scherm met een full-hd-resolutie, Qualcomm Snapdragon 810-chip met een octacore-processor, 3GB aan werkgeheugen en  een nieuwe 20,7 megapixel-camera met een IMX230-sensor die realtime HDR mogelijk maakt en een verbeterde autofocus biedt. Sony is één van de beste en meest populaire fabrikanten van cameralenzen voor gebruik in smartphones.

xperiaz4-3
xperiaz4-4

Volgens de lekker, OnLeaks, zijn dit niet de definitieve renders, waardoor er mogelijk nog veranderingen kunnen worden doorgevoerd. Denk bijvoorbeeld aan het Sony-logo aan de achterzijde, dat op de renders nog mist.

Het is vooralsnog onduidelijk wanneer Sony zijn nieuwe vlaggenschip gaat aankondigen.

Laatste nieuws over Sony

Bron: Nowhereelse
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu