De Samsung Galaxy S23 Ultra nú hoge korting + € 200 cashback

Sony onthult Xperia Z4 met herkenbaar design

Redactie
20 april 2015, 21:45
1 min leestijd
Sony onthult Xperia Z4 met herkenbaar design

Sony heeft de  Xperia Z4 officieel onthuld. De smartphone heeft een herkenbaar design en is vooralsnog alleen in Japan aan het publiek gepresenteerd.

Lees verder na de advertentie.

Update: in Nederland is het toestel inmiddels gelanceerd als de Sony Xperia Z3 Plus.

De Xperia Z4 volgt de Xperia Z3 op, die door Sony in september van vorig jaar is gepresenteerd. Beide toestellen zijn voorzien van het Omnibalance-design. Dit hoekige ontwerp, waarbij het frame van aluminium  is gemaakt en de voor- en achterkant van glas, is al langer een belangrijk onderdeel van de Xperia Z-lijn. Ook de ronde homeknop is opnieuw aan de zijkant aanwezig. Qua design verandert er dus weinig.

Dit zijn de Sony Xperia Z4 specs

Ook de hardware is niet bepaald vernieuwd, zo laten de Sony Xperia Z4 specs zien. Het toestel krijgt eenzelfde 5,2 inch-scherm met een full-hd-resolutie, 3GB RAM, 20,7 megapixel-camera en een iets kleinere accu van 2930 mAh. Laatstgenoemde zorgt er ook voor dat het toestel wat dunner is: 6,9 in plaats van 7,3 millimeter. Wel beschikt de smartphone over een  krachtigere Snapdragon 810-chip met octacore-processor en een selfiecamera met 5,1 in plaats van 2,2 megapixels.

De Xperia Z4 draait vanuit de doos op Android Lollipop en komt beschikbaar in de kleuren zwart, wit, koper en zilver. Net als eerdere Xperia Z-smartphones is de Xperia Z4 ook water- en stofdicht en is er ruimte voor een micro-sd-kaart voor kaartjes van maximaal 128GB.

Sony heeft nog niets gemeld over een Europese release, hoewel deze wel wordt verwacht. Ook de prijs is vooralsnog onbekend.

Laatste nieuws over Sony

Bron: Sony
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu