Sony Xperia Z4 Tablet aanzienlijk duurder dan voorgangers

Redactie
9 maart 2015, 15:41
1 min leestijd
Sony Xperia Z4 Tablet aanzienlijk duurder dan voorgangers

De Sony Xperia Z4 Tablet wordt aanzienlijk duurder dan zijn voorganger, zo blijkt uit de productpagina van Sony. Waar je voor de Xperia Z2 Tablet nog 499 euro betaalde, ligt de Xperia Z4 Tablet prijs met 749 euro een stuk hoger.

Lees verder na de advertentie.

Meer over de Sony Xperia Z4 Tablet

sony xperia z4 tablet prijs

Voor die prijs krijg je overigens wel een aanzienlijk krachtigere en dunnere tablet. De Sony Xperia Z4 Tablet is net als zijn voorgangers stof- en waterbestendig, maar heeft een behuizing van slechts 6,1 millimeter dik. Ook het gewicht is met 395 gram te overzien. De echte blikvanger van de tablet is het 10,1 inch-scherm, dat een resolutie van 2560 bij 1600 pixels heeft.

Dat de Xperia Z4 Tablet prijs flink is opgeschroefd, komt doordat er standaard 4G-ondersteuning (LTE categorie 6), 32GB aan opslaggeheugen en een keyboarddock wordt meegeleverd. Laatstgenoemde tovert de Z4 Tablet om tot een compacte Android-laptop en voegt een printer- en projectoruitvoer toe.

Onder de motorkap vinden we een 64-bit Snapdragon 810-chip met een octacore-processor (64-bit) en een 6000 mAh-accu. Sony mag dan gestopt zijn met de Vaio-reeks, met de Z4 Tablet lanceert het bedrijf een toestel dat ook voor de zakelijke markt interessant is.

Foto’s schiet de Xperia Z4 Tablet met een 8 megapixel-camera aan de achterzijde. Voor het voeren van videogesprekken en het schieten van selfies heb je een 5,1 megapixel-camera tot je beschikking. Standaard draait het apparaat op Android 5.0 (Lollipop). De Nederlandse en Belgische release staat gepland voor juni.

Het laatste nieuws over Sony

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Sony Xperia Z4 Tablet
Sony Xperia Z4 Tablet

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu