De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

‘Sony Xperia Z4 verschijnt in QHD- en full-hd-versie’

Redactie
7 januari 2015, 20:12
1 min leestijd
‘Sony Xperia Z4 verschijnt in QHD- en full-hd-versie’

Van de Sony Xperia Z4 komt naar verluidt twee versies op de markt: één versie die een full-hd-scherm en een variant die een display met een QHD-resolutie krijgt.

Lees verder na de advertentie.

Hoewel de Sony Xperia Z4 niet te zien was tijdens de presentatie van Sony op CES 2015, schijnt de smartphone wel achter gesloten deuren getoond te zijn.

Update: in Nederland is het toestel inmiddels gelanceerd als de Sony Xperia Z3 Plus.

Sony Xperia Z4: twee varianten, niet voor iedereen

Xperia Z4

Dat het toestel mogelijk twee versies krijgt, betekent niet dat allebei de versies op één markt uitkomen. Volgens het gerucht zou de Sony Xperia Z4 met het QHD-display bestemd zijn voor Noord-Amerika. In andere, nog niet genoemde markten, verschijnt de Z4 met ‘slechts’ een full-hd-scherm.

Dezelfde bron claimt dat de Sony Xperia Z4 nog meer waterbestendig is dan zijn voorganger, de Xperia Z3. Zo is het nu niet meer nodig de usb-poort te sluiten om het water uit het toestel te houden.

Andere specs

Hoewel Sony de kaken op elkaar houdt, zijn er de afgelopen maanden een aantal andere geruchten verschenen. Zo zou de Sony Xperia Z4 een Snapdragon 805-chip, 4GB aan werkgeheugen, 32GB intern geheugen en een accu van 3420 mAh krijgen.

De camera zou niet een andere hoeveelheid megapixels krijgen dan op de Xperia Z3 aanwezig is. Wel kan het zijn dat de Xperia Z4 wordt voorzien van nieuwe techniek. Sony maakt sinds de Xperia Z1 al gebruik van de IMX220-sensor, maar deze wordt naar alle waarschijnlijkheid vervangen door een Exmor CMOS sensor.

Het laatste nieuws over Sony

Bron: G for Games
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu