Sony Xperia Z5 en Z5 Compact nu verkrijgbaar in Nederland

Redactie
9 oktober 2015, 15:30
2 min leestijd
Sony Xperia Z5 en Z5 Compact nu verkrijgbaar in Nederland

Sony heeft deze week de Xperia Z5 Compact en Xperia Z5 uitgebracht in Nederland. Beide toestellen zijn bij diverse partijen op voorraad en hebben adviesprijzen van respectievelijk 699 en 599 euro.

Sony Xperia Z5 Compact en Xperia Z5 aanbiedingen

Eerder dit jaar kondigde Sony zijn vernieuwde Xperia Z5-serie aan, bestaande uit drie toestellen: de Z5, Z5 Compact en Z5 Premium. Laatstgenoemde is vanaf volgende maand in ons land verkrijgbaar, maar de twee andere smartphones zijn vanaf nu te koop. De toestellen zijn qua specificaties redelijk vergelijkbaar, al is de Compact met zijn 4,6 inch-scherm een slag kleiner.

Hieronder vind je de beste aanbiedingen voor een Sony Xperia Z5 abonnement  of  een Sony Xperia Z5 Compact abonnement. Door op de tabbladen te klikken, kun je ook de prijzen voor bijvoorbeeld een los toestel bekijken.

Sony Xperia Z5

Sony Xperia Z5 prijzen vergelijken

Bekijk product

We hebben momenteel geen Sony Xperia Z5 prijzen. Bekijk alle Sony smartphones.

Alle Sony smartphones met prijzen
Sony Xperia Z5 Compact

Sony Xperia Z5 Compact prijzen vergelijken

Bekijk product

We hebben momenteel geen Sony Xperia Z5 Compact prijzen. Bekijk alle Sony smartphones.

Alle Sony smartphones met prijzen

Meer over de Sony Xperia Z5 en Z5 Compact

De Xperia Z5 Compact is onderhuids vergelijkbaar met de Xperia Z5. Zo is er een Snapdragon 810-chip van Qualcomm aan boord, die is voorzien van een vlotte octacore-processor. Verder is er 2GB aan werkgeheugen en minimaal 32GB opslag aanwezig. Foto’s schiet de Xperia Z5 Compact met een vernieuwde 23 megapixel-camera aan de achterkant. De frontcamera schiet foto’s van maximaal 5,1 megapixel. Er is ook een vingerafdrukscanner aan boord, die daarnaast dienstdoet als powerknop.

sony xperia z5 kopen

Met zijn 5,2 inch-scherm is de Xperia Z5 een slag groter dan de Compact, al heeft  het scherm wel een hogere resolutie van 1920 bij 1080 pixels. Verder beschikt de Z5 over 3GB aan werkgeheugen, 32GB opslag dat kan worden uitgebreid tot 200GB en een flinke accu. Net als bij de Compact moet die garant staan voor een gebruiksduur van circa twee dagen. Daarmee presteren beide Sony-toestellen naar verwachting beter dan de concurrentie.

Sony Xperia Z5, Compact en Premium preview: weer op de weg omhoog

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Sony Xperia Z5
Sony Xperia Z5

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu