De Samsung Galaxy S23 Ultra nú hoge korting + € 200 cashback

Sony maakt Android 6.0 beschikbaar voor Xperia Z5-toestellen

Wouter Nijsen
7 maart 2016, 13:10
1 min leestijd
Sony maakt Android 6.0 beschikbaar voor Xperia Z5-toestellen

Sony is gestart met de uitrol van Android 6.0 (Marshmallow) voor de Xperia Z5, Z5 Compact en Z5 Premium. De update wordt wereldwijd beschikbaar gemaakt.

Lees verder na de advertentie.

Xperia Z5 Android 6.0

Sony Nederland liet vorige maand al aan Android Planet weten dat Nederlandse gebruikers van een Xperia Z5-toestel in maart Android 6.0 zouden krijgen. Volgens het doorgaans betrouwbare XperiaBlog wordt de update vandaag wereldwijd uitgerold. De update is al in verschillende landen beschikbaar en naar verwachting komt hij ook snel naar de Benelux.

De Sony Xperia Z5, Z5 Compact en Z5 Premium zijn de eerste Sony-toestellen die Android 6.0 (Marshmallow) krijgen. De telefoons werden in september vorig jaar aangekondigd en vervolgens in oktober uitgebracht. Ook de uitrol voor de Xperia Z3+ en Z4 Tablet  zou zijn gestart. Het is niet precies bekend wanneer Sony oudere apparaten gaat voorzien van de nieuwste Android-versie.

xperia z5

Naast de standaard functionaliteiten van Marshmallow heeft Sony een aantal eigen apps geüpdatet. Zo is de camera-app vernieuwd, waardoor je gemakkelijk tussen opnamemodi schakelt en veegbewegingen kunt gebruiken om de instellingen te bereiken. De STAMINA-modus, een optie waarmee de accuduur kan worden verlengd, ontbreekt echter. Met Doze, de energiebesparende functie van Android 6.0, wordt wel een energiebesparende functie aan het besturingssysteem toegevoegd.

Verder krijg je met Android 6.0 de beschikking over het handige Google Now on Tap (in het Engels) en de optie om afzonderlijke app-permissies te beheren. Helaas lijkt adoptable storage, waarmee gebruikers de mogelijkheid krijgen om apps te installeren op een micro-sd-kaart, te ontbreken. Onlangs werd bekend dat de Samsung Galaxy S7 en LG G5 deze optie ook niet ondersteunen.

Lees het laatste nieuws over Sony

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Sony Xperia Z5
Sony Xperia Z5

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu