De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Eerste foto’s Sony Xperia Z5, Z5 Premium en Z5 Compact lekken uit

Gijs Ettes
2 september 2015, 9:33
1 min leestijd
Eerste foto’s Sony Xperia Z5, Z5 Premium en Z5 Compact lekken uit

Er is al het nodige uitgelekt over de Xperia Z5, Z5 Premium en Z5 Compact die Sony later vandaag officieel zal onthullen. Nieuwe foto’s geven een duidelijkere indruk van het design van de smartphones, die onderhuids vrijwel identiek zijn, maar afwijken qua schermgrootte.

Lees verder na de advertentie.

Bekijk de Xperia Z5 foto’s

De Xperia Z5 Compact is met zijn 4,6 inch-display de kleinste van de drie. Het toestel heeft een schermresolutie van 1280 bij 720 pixels, maar zal verder nauwelijks afwijken van zijn twee grote broers. Onderhuids is er een Snapdragon 810-chip van Qualcomm te vinden, een Adreno 430-gpu, 3GB aan werkgeheugen en 32GB aan uitbreidbare opslag. Bovendien zijn de drie Sony-telefoons allemaal stof- en waterbestendig en voorzien van een vingerafdrukscanner en Xperia-logo aan de zijkant.

De Sony Xperia Z5 lijkt een licht verbeterde versie te zijn van de eerder uitgebrachte Xperia Z3+. Het toestel heeft wederom een 5,2 inch-scherm met een 1080p-resolutie. Wat opvalt aan de foto’s is dat de Z5 en Z5 Compact een matte achterkant hebben, terwijl de achterkant van de Xperia Z5 Premium glanst. Laatstgenoemde onderscheidt zich ook met het grotere 5,5 inch-scherm, dat een indrukwekkende 4K-resolutie heeft. Met ruim 800 pixels per inch is het onmogelijk om afzonderlijke beeldpunten te onderscheiden.

Tot slot zijn de Z5 Compact, Z5 en Z5 Premium voorzien van een verbeterde 23 megapixel-camera. Over de overige specs, prijzen en releasedata komen we later vandaag meer te weten.

Het laatste nieuws over Sony

Bron: NU.nl
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Sony Xperia Z5
Sony Xperia Z5

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu