Sony Xperia Z5 en Z5 Compact in oktober naar Nederland

Redactie
2 september 2015, 16:45
2 min leestijd
Sony Xperia Z5 en Z5 Compact in oktober naar Nederland

Woensdagmiddag heeft Sony de Xperia Z5-serie officieel gepresenteerd tijdens de Berlijnse elektronicabeurs IFA. Op de schermgrootte na zijn de waterdichte smartphones vrijwel identiek.

Lees verder na de advertentie.

Xperia Z5 Compact en Xperia Z5 officieel

Sony heeft de Xperia Z5 (5,2 inch) en Xperia Z5 Compact (4,6 inch) voorzien van een Qualcomm Snapdragon 810-processor met een octacore-processor en 32GB aan uitbreidbaar opslaggeheugen (tot 200GB door middel van een micro-sd-kaartje). De Z5 beschikt over 3GB werkgeheugen, terwijl de Z5 Compact het moet doen met 2GB. Mede dankzij de bespaarmodus gaat de accu gemiddeld zo’n twee dagen mee. Dankzij Quick Charge 2.0 kun je binnen tien minuten het toestel opladen voor 5,5 uur gebruik.

→  Sony introduceert Xperia Z5 Premium: eerste smartphone met 4K-scherm.

sony xperia z5 officieel

Aan de zijkant van het toestel bevindt zich de nieuw geïntegreerde powerbutton met vingerafdruksensor. Behalve toegang tot het toestel ondersteunt deze dienst ook FIDO-standaard, waarmee je veilig gebruik kan maken van online betaaldiensten.

Verbeterde  camera met snelle autofocus

De Xperia Z5-serie heeft ook een sterk verbeterde camera.  De 23 megapixel-camera aan de achterkant heeft een  snelle  autofocus van 0.03 seconde en beschikt over 1/2.3 Exmor RS-sensor. Deze bepaalt de kwaliteit van het geschoten beeld en maakt het mogelijk om bewegende objecten scherp op beeld vast te leggen of in een donkere omgeving toch heldere foto’s te schieten. De voorkant van het toestel is uitgerust met een 5 megapixel-frontcamera.

sony xperia z5 compact

Ook bij de Xperia Z5-serie heeft Sony zijn kennis ingezet van audiotechnologie. De DSEE HXTM technologie upgradet de audiokwaliteit van MP3, AAC of Spotify naar Hi-Res. Daarnaast is er Digital Noise Cancelling-technologie geïntegreerd in het toestel.

Sony Xperia Z5 release en prijs

Sony lanceert de Xperia Z5 (Compact) in oktober dit jaar. Het is vanaf nu al wel mogelijk om het toestel te pre-orderen. De Z5 wordt beschikbaar in de kleuren Graphite Black, White, Gold en Green en heeft een adviesprijs van 699 euro; het compactere broertje is te bestellen in de kleuren Graphite Black, White, Coral en Lime voor 599 euro.

Sony over de nieuwe Xperia Z5-serie

“Smartphones zijn onlosmakelijk verbonden met ons leven,“ aldus Hiroki Totoki, President en CEO van Sony Mobile Communications. “Gebruikers creëren, delen en beleven bijna al hun content on the go en met dat in ons achterhoofd presenteren we de nieuwste innovaties van Sony op het gebied van camera- en beeldschermtechnologie om te laten zien dat de Xperia Z5- serie het beste lifestyle- en entertainmentmedium is.“

Video’s van de Sony Xperia Z5 en Z5 Compact

Het laatste nieuws over Sony

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Sony Xperia Z5
Sony Xperia Z5

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu