De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Sony introduceert Xperia Z5 Premium: eerste 4K-smartphone

Gijs Ettes
2 september 2015, 16:45
2 min leestijd
Sony introduceert Xperia Z5 Premium: eerste 4K-smartphone

Sony heeft tijdens de IFA de Xperia Z5 Premium officieel  gepresenteerd. De smartphone valt op door het  grote 5,5 inch-scherm dat over een 4K-resolutie beschikt. Door de pixeldichtheid van ruim 800 ppi zijn afzonderlijke pixels niet te onderscheiden.

Lees verder na de advertentie.

Xperia Z5 Premium officieel: dit moet je weten

De Premium is het grootste model in de nieuwe Xperia Z5-serie van Sony. Het toestel werd gelijktijdig met de Xperia Z5 (5,2 inch) en Xperia Z5 Compact (4,6 inch) uit de doeken gedaan  en is – op het scherm na – onderhuids identiek. Zo is er aan boord een Snapdragon 810-chip met een octacore-processor, 3GB aan werkgeheugen, 32GB aan uitbreidbare opslag (tot maximaal 200GB) en een vernieuwde 23 megapixel-camera met snelle autofocus. De frontcamera schiet plaatjes met maximaal 5 megapixels.

sony xperia z5 premium officieel

De meest bijzondere feature van de Xperia Z5 Premium is het ips-scherm, dat 5,5 inch meet en een 4K-resolutie van 3840 bij 2160 heeft. Het is de eerste smartphone met een dergelijk scherm, dat het bekijken van foto’s, video’s en webcontent nog prettiger moet maken. Heb je geen 4K-content tot je beschikking, dan kan het toestel de beelden upscalen, zodat ze er toch nog scherp uitzien. Verder is het mogelijk om screenshots te maken met een maximale resolutie van 8 megapixels. Ondanks de hoge schermresolutie moet de 3430 mAh-accu van de Premium garantstaan voor een accuduur van twee dagen. Ook heeft het toestel de beschikking over een  snelle oplaadfunctie.

De Sony Xperia Z5 Premium wordt beschikbaar in de kleuren Black, Chrome en Gold en heeft – in tegenstelling tot de Xperia Z5 en Z5 Compact – een glanzende achterkant. Aan de zijkanten zijn een Xperia-logo en een vingerafdrukscanner te vinden, die ook dienstdoet als powerknop. Ook is er weer een fysieke sluiterknop voor het schieten van foto’s en video’s.

sony xperia z5 premium

De Xperia Z5 Premium release vindt plaats in november. Het toestel verschijnt een maand later dan zijn kleinere broers en heeft een adviesprijs van 799 euro. De normale Z5 en Z5 Compact gaan respectievelijk 699 en 599 euro kosten.

Sony over de nieuwe Xperia Z5-serie

“Smartphones zijn onlosmakelijk verbonden met ons leven,“ aldus Hiroki Totoki, President en CEO van Sony Mobile Communications. “Gebruikers creëren, delen en beleven bijna al hun content on the go en met dat in ons achterhoofd presenteren we de nieuwste innovaties van Sony op het gebied van camera- en beeldschermtechnologie om te laten zien dat de Xperia Z5- serie het beste lifestyle- en entertainmentmedium is.“

Het laatste nieuws over Sony

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Sony Xperia Z5 Premium
Sony Xperia Z5 Premium

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu