Sony: voorlopig geen plannen om Xperia Z6 te lanceren

Gijs Ettes
26 februari 2016, 15:38
2 min leestijd
Sony: voorlopig geen plannen om Xperia Z6 te lanceren

Tijdens het MWC introduceerde  Sony zijn  nieuwe Xperia X-lijn. Hoewel Sony  niet wil  bevestigen dat die de Z-lijn gaat vervangen, geeft het  bedrijf  wel aan dat het voorlopig geen plannen heeft voor een  Xperia Z6.

Lees verder na de advertentie.

Xperia X-serie krijgt voorrang

Dat laat een woordvoerder van Sony desgevraagd weten aan Android Planet. Eerder deze week plaatste XperiaBlog een vermeend statement van de fabrikant dat de Xperia Z-lijn ‘zijn hoogtepunt had bereikt’ en min of meer opgevolgd zou worden door de nieuwe Xperia X-lijn. Dat de Xperia Z5 geen directe opvolger krijgt, is zo goed als zeker, al lijkt Sony de deur op een kiertje te houden: “Ondanks dat we geen uitspraken kunnen doen over mogelijke toekomstige aankondigingen, kan ik delen dat wij op dit moment niet van plan zijn om de Xperia Z6 te lanceren.”

xperia z6

Met die nieuwe serie konden we tijdens het MWC al even kennismaken. De Xperia XA is met een adviesprijs van 299 de goedkoopste van de drie nieuwe telefoons, die overigens allemaal over een 5 inch-scherm en Android Marshmallow beschikken. De XA heeft wel iets mindere specs, waaronder een 720p-schermresolutie, een midrange MediaTek-chip en 2GB aan RAM. Wat vooral opvalt aan het toestel zijn de dunne schermranden en het fraaie, compacte design.

De Xperia X gaat 599 euro kosten en beschikt over aanzienlijk krachtigere hardware, waaronder een Snapdragon 650-chip met een hexacore-processor van 1,8GHz, 3GB RAM en 32GB opslag. Ook heeft het toestel een full-hd-scherm en een 23 megapixel-camera met het zogeheten Prediction Hybrid Autofocus. De camera kan supersnel scherpstellen en objecten waarop je wilt focussen blijven volgen.

De Xperia X Performance (prijs onbekend)  is het topmodel in de vernieuwde serie. Met zijn Snapdragon 820-chip, 3GB aan RAM en 32GB opslag kan de Performance zich aardig meten met de concurrenten van LG en Samsung, al heeft  het toestel 1GB RAM minder en ‘slechts’ een 1080p-scherm. Een verschil met de X en XA is de behuizing, die bestand is tegen stof en water. Lees er meer over in onze preview van de Xperia X-serie.

Het laatste nieuws over Sony

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Sony Xperia X
Sony Xperia X

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu